GündemGörüntülü HaberlerSiyaset

CHP AHP’DEN SESLENDİ ‘BÜYÜK PROVAKASYON’

CHP İl Başkanı Serkan Sarı ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdi. İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatları ile AHP meydanında bir basın açıklaması yapan Sarı ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Teşkilatı, ABD’nin Kudüs kararına tepki gösterdi. Ali Hikmet Paşa Meydanında yaptığı açıklama ile, ‘ Filistin halkına yapılan zulüm bir insanlık suçudur’ denildi. İl Başkanı Serkan Sarı,’’ Filistin’de yaşananlar bir katliam ve insanlık dramıdır. Binlerce masum Filistinlinin yaralandığı,60 kişinin yaşamını yitirdiği bu saldırıyı kınıyoruz.’’ dedi.

SARI ‘BÜYÜK PROVAKASYON’

İl Başkanı Sarı, Filistin sorununun çözümsüzlüğünün yaşanan drama neden olduğunu belirterek, Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözüme kavuşmasının mümkün olmadığını söyledi.’’ Başta ABD’nin hesapsız politikaları ve İsrail’in gaddar tutumu çözümsüzlüğün işaretidir.’’ dedi. Sarı konuşmasında, ‘ İsrail Filistin halkının meşru temsilcileri ile müzakere ederek sorunu çözmek yerine masumları öldürmeyi tercih ediyor. ABD büyükelçilik binasını İsrail Devleti’nin 70. Kuruluş yıldönümünde Kudüs’te açılmış olması büyük bir provokasyondur. ABD’yi yanlış politikasından uzaklaşmaya; İsrail’i ise masum sivilllere yönelik katliam politikasından vazgeçmeye çağırıyoruz.’ ifadelerini kullandı.

YALÇIN ‘İKTİDARIN YANLIŞ POLİTİKASI’

CHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından ilçe teşkilatları ile birlikte ortak yapılan açıklamada Karesi İlçe Teşkilat Başkanı Dilek Yalçında bir konuşma yaptı. Karesi İlçe Başkanı Yalçın MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede, ABD ve İsrail’in yanlış politikalarına vurgu yaptı. Yalçın şöyle konuştu: ‘’Filistin halkının yaşadığı insanlık dramı sürüyor. AKP’nin yıllardır uyguladığı politikaların İsrail üzerinde hiçbir caydırıcı etkisinin olmadığını görüyoruz. İktidar bir yandan ABD’nin Ortadoğu politikalarını kınarken Suriye’nin bombalanmasına alkış tutuyor’

CHP’NİN MİSYONU GEREĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlığı tarafından yapılan ortak bildiride ise ‘CHP’nin misyonunun gereği yaşatılmış ve her zaman Filistin halkının yanında durulmuştur’ denildi. Geçmişte Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Türkiye temsilciliği CHP iktidarına açılmış, Bülent Ecevit ve tüm CHP genel başkanları Filistin davasının sadık bir destekçisi olmuştur. Bugünde CHP ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu masum ve mazlum Filistin halkının yanındadır. Filistin’e yapılan bir insanlık suçudur’’ denildi. Türkiye’nin de Filistin halkı ile birlikte bir dayanışma sergilemesi gerektiğini ifade eden İl Başkanı Serkan Sarı, İsrail katliamcı politikalarını sürdürdüğü ve Filistin topraklarında yasadışı yerleşimleri genişletildiği müddetçe uluslararası planda ayrı bir yerde tutulmalıdır’ dedi. Fatma Kara’nın haberidir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu