GündemSiyaset

CHP İHALE ŞAİBELİ DİYOR

CHP İl Başkanı Serkan Sarı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihaleleri şaibeli bulduğunu söyledi.Adrese teslim ihaleler yapılıyor diyen Sarı,Dört yıldır Balıkesir’ e gözle görülür bir hizmet getiremeyen AKP’ li belediye seçimlere 1 yıl kala Bin361 adet projeyi hayata geçireceğini iddia ediyor. Ancak öyle görünüyor ki, saraydan atanan yeni başkan daha ilk projede çuvallayacak.’ifadelerini kullandı.

Asfalt yol yapım ihalesi ile ilgili olarak Sarı yaptığı yazılı açıklamada, ‘hizmet bekleyen Balıkesir’in asfalt yol yapımı için açılan ihalede idari şartnamede yer alan bazı maddeler ile rekabetin önlenerek bazı grupların işaret ediliyor olmasına ilişkin endişe ve şüpheler var’ dedi.

’HER KURŞUN TAKİPÇİSİYİZ’

CHP İl Başkanı Sarı açıklamasında şunlar yer verdi: ‘İdari şartnameye bakıldığında, isteklinin ihale kapsamında bulundurması gereken makine ve tesisler listelenmiş ve gerekçesini bilmediğimiz bir şekilde bu listenin belli maddelerinde “kendi malı” olma şartı konmuştur. Örnek olarak belirtmek gerekir ise ihale kapsamında 100 damperli kamyon istenirken bunların 20 adedi (%20’si) kendi malı olması istenmiştir. Asfalt plenti, özel tanımlı finişer besleyici makine, çok fonksiyonlu hidrostatik araç gibi bazı “özel” makine ve tesislerin de kendi malı olma koşulu yer almıştır.

Bunların dışında;4 adet paletli ekskavatörün ise sadece 2 adedinin kendi malı olması istenmesi gibi ne oran, ne sayı ne de teknik olarak gerekçelendirilemeyecek bazı özel “kendi malı” koşulları şartnamede yer almaktadır. Bu şartname incelendiğinde anlaşılıyor ki Balıkesir halkı’na hizmeti değil, ihaleyi alması önceden planlana firmayı zengin etme amacı gütmektedir. Bizim derdimiz, bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. Elbette Balıkesir Halkı’ na gelecek ve gerçekten ihtiyaç olan, bir hizmete engel olmak istemeyiz. Ancak bizim bir sorumluluğumuz daha var. Biz Balıkesirliler’ in belediyeye ödediği her kuruşun nereye harcandığınını ve bu harcamaların hakkaniyetli yapılıp yapılmadığını da sorgulamak zorundayız.

İlgili Makaleler

Yapılacak olan bu ihaleyenin şartnamesine baktığımızda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin dolayısıyla Balıkesirlilerin değil, ihaleyi alması planlanan firmanın çıkarları gözetildiği kanaatindeyiz.’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu