GündemSiyasetTürkiye Gündemi

CHP MYK sonrası ilk açıklama: Olağanüstü kurultay yok!

CHP MYK toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası CHP Sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı. Tezcan, olağanüstü kurultay olmayacağını vurgularken, parti içinde imza toplanması hakkında ise, “MYK, Genel Başkanımızın arkasındadır. Farklı bir düşünce yoktur.

İmza meselesi bir haktır” dedi. Tezcan, yerel seçimlerin öne alınması için, “Seçimlere 9 ay kalmışken, 3 ay içinde seçim yapalım düşüncesi doğru değildir. Belediye başkanlarının seçim dönemlerini kısaltacak bir Anayasa değişikliği için destek istiyorlarsa bizden bu desteği bulamazlar” ifadelerini kullandı.

Tezcan, parti içi muhalefetin olağanüstü kurultay çağrısı hakkında, “Genel merkezimizin gündeminde olağanüstü kurultay yoktur. Ortak hedefler için çalışacağız. Kurultay zamanında yapılacaktır. Yerel seçimlere hazırlanacağız” dedi.

“YEREL SEÇİM ZAMANINDA YAPILMALI”

Yerel seçimlerin erkene alınması tartışmasıyla ilgili konuşan Tezcan, “Bizim yerel seçimlerin erkene alınmasına ilişkin herhangi bir kabulü söz konusu değildir. Biz yerel seçimin zamanında yapılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

“MYK TAM MUTABAKATLA GENEL BAŞKANIN ARKASINDA”

“MYK, genel başkanın tam mutabakatla arkasındadır” diyen Tezcan, farklı bir düşüncenin olmadığını belirtti.

“İTTİFAKIN DEVAM ETMESİ DEMOKRASİ AÇISNIDAN YARARLI”

Millet ittifakının sona ermesine yönelik soruyu yanıtlayan Tezcan, “Millet ittifakı güçlü Meclis ilkeleri etrafındaki bir protokoldü. Bu çerçevede güçlü Meclis konusunda beraberliğin devam etmesinin Türk demokrasisi açısından yararlı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

İNCE’NİN KURULTAY ÇAĞRISINA OLUMSUZ YANIT

 

Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, İnce’nin kurultay çağrısıyla ilgili olarak, “Genel merkezimizin gündeminde olağanüstü kurultay yoktur. Seçim sonuçları daha sağlıklı bir süreçte değerlendirilecektir. Kurultay tartışmaları seçim sonuçlarının sağlıklı değerlendirilmesinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Şu anda partinin iç iktidar yarışı içinde olmasının gelecek planlaması açısından faydası olmadığını düşünüyoruz. Kurultay zamanında yapılacaktır” dedi.

CHP Parti Sözcüsü SORU-CEVAP

* Olağanüstü kurultay talebi…
Genel merkezimizin gündeminde olağanüstü kurultay yoktur. Ortak hedefler için çalışacağız. Kurultay zamanında yapılacaktır. Yerel seçimlere hazırlanacağız.
* İnce’nin açıklamaları…
Yakışık olmayan, nezaketsiz, şık olmayan bir tutumdur. Sayın Genel Başkan, son 1 yıl içerisinde Türkiye siyasetinin gündemini belirlemiştir. Sayın Genel Başkanımız Millet İttifakını kurarak muhalefetin etkin sonuç almasını sağlamakla mı yanlış yapmıştır. Sayın Genel Başkanımız yanlış bir Cumhurbaşkanı adayı göstermiştir? Sayın Genel Başkanımız, bu meselelerde olgunlukta karar verecek bir siyasetçi olduğunu göstermiştir. Sayın Genel Başkanın genel başkanlıktan başka bir ihsana ihtiyacı yoktur. Örgütün tabanı genel başkanımıza vereceği ihsanı vermektedir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu tutumu, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yöntemdir. Buraya iç iktidar kavgalarıyla gelmedik.
* Parti içi muhalefetin imza toplaması…
MYK, Genel Başkanımızın arkasındadır. Farklı bir düşünce yoktur. İmza meselesi bir haktır. Partinin kurultay delegelerinin de partiyi kurultay tartışmaları içine çekme gayreti içinde olmadığını görüyoruz. Kurultay toplama sürecinin sonuca ulaşacağını düşünmüyoruz.
* Millet İttifakı’nın dağılması…
Millet İttifakı bir seçim ittifakıydı. Millet İttifakı Tutum Belgesi’nde partilerin nasıl hareket edeceği belirlenmiştir. Seçim bittiği için ittifak sona ermiştir. Ancak bu protokolün devam edeceğine inanıyoruz.
* Meclis Başkanlığı seçimi…
Zamanı gelince açıklama yaparız. Şu an verilmiş bir karar yok.
* Yerel seçimlerin erkene alınması…
Bizim herhangi bir kabulümüz söz konusu değildir. Türkiye’de Anayasa değişikliği yapılacaksa, yargı bağımsızlığı için yapılması gerekir. Bu süreç içerisinde seçimlere 9 ay kalmışken, 3 ay içinde seçim yapalım düşüncesi doğru değildir. Belediye başkanlarının seçim dönemlerini kısaltacak bir Anayasa değişikliği için destek istiyorlarsa bizden bu desteği bulamazlar.
* Gülen’in iadesi…

Bu konuda ulaşan bir bilgi yok. Raporumuzu gerekli yerlere ilettik.
* Cinsel istismar için idam talebi…
Bu konuda toplumsal mücadeleye ihtiyaç var. Bütün hukuki desteklerin alınması gerekiyor. Tek başına hukuki önlemler yeterli değildir. Bülent Tezcan, MYK toplantısı sonrası açıklama yaptı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu