Gazeteci Yazar Semra Aman Akyürek kimdir?

CHP NE YAPIYOR?

Cumhuriyet Halk Partisi genelde ve yerelde iktidar yüzü görür mü? Her seçim kaybedildiğinde sonrasında yapılan açıklamalarda hep şu dendi:.” seçimi kaybetmedik kazandık”

Genelde haberlerden izlediklerinizle hergün neyin ne olduğunu zaten yorumluyorsunuz ancak Balıkesir kanadı biraz eksik. O  halde hatırlayalım dedim.

*2004 CHP’de Belediye                Başkan Adayı Naim Durmaz adı heyecan yarattı.  O dönem alınan oy yüzde 32.5 Seçim kazanılamadı ancak CHP Balıkesir tarihindeki en yüksek oy oranına ulaştı. Rahmetli Sabri Uğur 50 bin oy alarak seçimi göğüslemiş ve AK Parti seçimi almıştı. MHP adayı Rafet Çetinel 10 bin 495 oyda kalmıştı.

*Aradan yıllar geçti 2009’da CHP Nedret Can ismini çıkardı. Nedret Can bayan olması ile dikkat çekmiş ancak partililer tarafından bile benimsenememişti. Böylelikle Uğur, 2004’deki 50 bin olan oyunu 53 bine çıkardı fakat asfalt parası vatandaşın cebine Ok olarak saplanmış ve seçimin kazananı MHP’li İsmail Ok olmuştu. 60 bin 333 oyla belediye başkanlığına seçildi Ok,  partinin oyunu 6 kat arttırmış ve CHP’lilerinde oyunu almıştı.

*2014’de Naim Durmaz ismi Balıkesir’de yinelenen isim olarak öne çıkarken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu  bu kez DYP eski milletvekili, Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat’ı işaret etti. Sözat ismi CHP tabanını hayal kırıklığına uğrattı. Sözat CHP’nin adayı oldu.

Balıkesir artık büyükşehirdi.

*Belediye başkanını sadece merkezdekiler değil, kırsaldan gelen seslerde etkileyecekti. Hayvancılık ve Tarım şehri düşüncesi kırsaldan etki ve tepki alabileceğini düşündüğü Sözat’ı öne çıkarmış fakat beklenen etki ve tepki seçim sonucunda işlememişti.

2014 AK Parti’nin adayı Ahmet Edip Uğur, oyların yüzde 39.8’ini aldı ve kazandı.

MHP  İsmail Ok, yüzde 31.6, CHP Sami Sözat yüzde 25.3 oy aldı.

2019 seçimleri geldi çattı.

*Ahmet Akın CHP Balıkesir Büyükşehir Adayı olarak açıklandı. Açıklanmakla kalmadı heyecan yaratan isim geri çekildi bir varmış bir yokmuşa dönen CHP’nin Balıkesir taktikleri bir türlü tutmadı, tutturulamadı.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu