Gündemİlçe HaberleriSiyaset

CHP, SALDIRGANIN SERBEST KALMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Geçtiğimiz hafta sonu CHP Karesi İlçe Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırı olayının şüphelisi polis tarafından yakalandı. Emniyetteki sorgusunun ardından savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtilen şahsın tutuklanmaması CHP’den büyük tepki gördü.

Saldırgan güvenlik kamerasından tespit edildi

İddiaya göre, 10 Mart Cumartesi günü gece yarısından sonra meydana gelen olayda pompalı tüfekle parti binasına ateş açan şüphelinin güvenlik kameraları ile tespit edildiği, ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını söyleyen CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, “Bu provokasyon iktidar ve iktidara yakın bir partinin başına gelseydi aynı şahıs yine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılacak mıydı?” diye sordu.

CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, İl Başkanı Serkan Sarı ve parti üyelerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Emniyet güçleri tarafından gerçekleşen saldırı sonrası yapılan tespitlerde; parti binasının camının kırıldığı, duvarlarında hasar olduğu ve dış tarafta bulunan klima motorunun hasar gördüğünün anlaşıldığını ifade eden Yalçın, “Bu saldırı güvenlik kameralarınca da tespit edilmiştir. Emniyet güçleri binamız içinde 7 adet saçma bulmuş, saldırının gerçekleştiği gece partimizin içinde bulunduğu iş hanının alt katında bir olay daha gerçekleşmiştir. Ancak bu bıçaklama olayının üst katımızda bulunan işletme ile bir ilgisinin bulunmadığı emniyet güçlerince açığa kavuşturulmuştur. Emniyetten aldığımız bilgilerle bu olayın gece yarısı saat 02:30 ila 04:00 arasında vuku bulduğunu öğrendik. Açılan soruşturma ile bir kişinin şüpheli sıfatıyla göz altına alındığını ifadesini verdikten sonra emniyetten savcılık kararıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını öğrendik” diye konuştu.

“Hedef Cumhuriyet Halk Partisi’dir”

Şüphelinin ifadesinin ne olursa olsun yapılan silahlı saldırının hedefinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğunu vurguladı. Dilek Yalçın, “Bu saldırıyı önemsememek, görmezden gelmek, üst katta bulunan işletmeye karşı yapıldığını söylemek en hafif tabirle aymazlıktır. Bu gün pompalı tüfekle saldırıya uğrayan ilçe binamız yarın kimlerin, hangi mahfillerin hedefi olacaktır? Olası bir saldırıda burada bulunan parti üyelerimizin başlarına bir şey gelmeyeceğinin teminatını bizlere kim verebilir? Bir arkadaşımızın böylesi vicdansız bir saldırıyla yaralanması ve hatta ölmesi durumunda hedef yine üst kattaki işletme mi olacaktır? Yanında pompalı tüfeği zararsız çiçek sepeti gibi taşıyan meczup hedef yine üst kattı yanlışlıkla oldu dediğinde serbest mi bırakılacaktır?” diye konuştu.

“OHAL’de olması endişe verici”

Pompalı tüfeklerin internette 250-300 lira arası fiyatlarla serbestçe satıldığını vurgulayan Yalçın, “Her kafası bozulanın bu sitelerden silah alıp oraya buraya saldırıp, emniyetten salıverilecekse, bu ülke Teksas’a dönecektir. Biz bu ülkenin Teksas’a döndürülmesine müsaade etmeyeceğiz. OHAL döneminde böyle bir olayın olmuş olması, OHAL döneminde bir şahsın gece yarısı silahla üstelik pompalı tüfekle elini kolunu sallayarak rahat şekilde dolaşması kamu güvenliği hakkındaki endişelerimizi haklı çıkarıyor” dedi.
Yalçın, konunun takipçisi olacaklarını, peşini bırakmayacaklarını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu