GündemGörüntülü HaberlerSiyaset

CHP’Lİ AKIN MAVİ BALİNA OYUNUNU MECLİSE TAŞIDI

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet AKIN, geçen hafta Balıkesir’in İvrindi ilçesinde ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisinin “Mavi Balına” isimli oyundan kaynaklı olarak hayatını kaybetmesi nedeniyle TBMM Genel Kurul’da konuşma yaptı.

“İnternet üzerinden yapılan televizyon ve radyo yayınlarıyla ilgili kapsamlı bir sansür düzenlemesi yapan Hükûmet, muhalefeti susturmak yerine, evlatlarımız için bir an önce güvenli bir teknoloji sunmalıdır” diyen Akın İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümünü de kutladığı konuşmasında şunları söyledi;
“İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 97’nci Yılını Kutluyorum. Emperyalizme karşı bağımsızlığımızın simgesi ve güvencesi olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 97’nci yılını kutluyor, Mehmet Akif Ersoy’u saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Mehmet Akif’in dediği gibi, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”

Evlatlarımıza Güvenli Teknoloji Sunun

“Geçen hafta, Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, ilkokul 4’üncü sınıf öğrencisi bir evladımız kendisini tavana iple asarak canına kıydı. Ailesini ve bizleri yasa boğan bu olayın, dünya genelinde intihara sürükleyen oyun olarak bilinen “Mavi Balina” isimli oyundan kaynaklı olduğu anlaşıldı. Çocuklarımızı şiddete yönlendiren, intihara sürükleyen “Mavi Balina”yla ilgili, Hükûmet, bir an önce tedbir almalıdır. İnternet üzerinden yapılan televizyon ve radyo yayınlarıyla ilgili kapsamlı bir sansür düzenlemesi yapan Hükûmet, muhalefeti susturmak yerine, evlatlarımız için bir an önce güvenli bir teknoloji sunmalıdır. Buradan, Hükûmeti, bilgisayar oyunlarını denetlemeye ve bu tür çevrim için oyun sunan sitelere erişime engelleme getirmeye davet ediyorum.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu