GündemEkonomiSiyaset

ÇİFTÇİYE KREDİ MÜJDESİ

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Av. Hasan Demiraslan, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin üreticilere tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandıracağını söyledi.

Üreticiler krediyi, 1 Ocak 2018-31 Aralık 2020 tarihleri arasında kullanabilecek. Bakanlar Kurulu’nun Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Kararı, 10 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Balıkesir İl Başkanı Av. Hasan Demiraslan, daha önce 200 bin lira üst limitli yaygın hayvancılık kredilerinde üst limitin 250 bin liraya çıktığını belirtirken, 100 bin liraya kadar olan işletme ve yatırım kredisi kullanımında yüzde yüz faiz indirimi uygulanacağını söyledi. 2018-2020 döneminde ‘yem bitkileri üretimi’ başlığı altında her türlü yem bitkisinin üretiminin kredi kapsamına alındığını belirten Demiraslan , “Yem bitkileri üretimi kapsamında 2 milyon 500 bin liraya kadar yüzde 100 indirimli, yani sıfır faizli kredi kullandırılacak. Tarımsal ürünlerin işlenmesi için 5 milyon liraya kadar yatırım ve işletme kredilerinde de yüzde 50 faiz indirimi uygulanacak. Kooperatiflerin tarımsal ürün işleme, paketleme ve depolama tesisi yatırımlarında ise yine 5 milyon lira üst limitli yatırım kredilerinde yüzde 75,işletme kredilerinde yüzde 50 faiz indirimi sağlanacak” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu