Özel Haberler

CİĞER SIRASI

‘Söz Sanayi’de köşemizde haberlerimiz ile sanayi esnafının nabzını tutmaya devam ediyoruz. Sanayi esnaflarımızdan bu haftaki konuğumuz İşletmeciliğini Enes Üler ve Özlem Muslu Üler’in yaptığı Mercan Büfe & Fast Food oldu.

Bir aile şirketi olan Mercan Büfe & Fast Food, işletmecilerinden Enes Üler, yaptığı açıklamada “Sanayi esnafına en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Burası tam anlamıyla bir aile şirketi. Eşim ve babam bana gerçekten çok yardımcı oluyorlar. O bakımdan çok şanslıyım.  Güler yüzümüz ile hijyenik bir ortamda lezzeti sunuyoruz. Lezzet konusunda kendimize sonuna kadar güveniyoruz” dedi.

Güler yüz, hijyen ve lezzet

Verdikleri hizmetleri anlatan Üler çifti, “Burası bir aile şirketi. Sanayide henüz çok yeniyiz. Daha bir ay oldu açılalı. İşlerimiz beklediğimizden çok çok daha iyi. Verdiğimiz hizmet sanayi esnafı tarafından beğeniliyor. Müthiş lezzetlerimizi deneyenler çok memnun kalıyorlar. Onların memnun olması bizleri de çok memnun ediyor. Onlar bizden memnun biz onlardan. Bizi tercih ediyorlar çünkü güler yüz, hijyen ve lezzeti bir arada topladık.  Lezzet konusunda kendimize sonuna kadar güveniyoruz. Kahvaltı olarak kıymalı yumurta, sucuklu yumurta ve menemen var. Köfte, ızgara tavuk, tavuk döner, tostumuz mevcut. Salı ve Cuma günleri Arnavut ciğeri var. Bu özel çıkıyor, sadece haftada iki gün. Arnavut ciğeri babamın lezzetinde yapan yok. Salı ve Cuma günleri esnaf arkadaşlarımız ciğer yemek için  sıra bekliyor. Bütün hepsini yetiştiremediğimiz için Haftada iki güne indirdik” dedi.

“En iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz”

Özlem Muslu Üler ise yaptığı açıklamada, “Eşimin ve özellikle babamın yıllara dayanan tecrübeleri var. Fakat benim daha önceden yaşamış olduğum bir deneyim yok. Evde mutfakta iyi olduğumu hep söylüyorlar. Bunun haricinde aşçı kızıyım. Burasını ayrıca büfe olarak da işletiyoruz. İşlerimiz güzel. Sıcak soğuk içeceklerimiz ve paket servisimiz de var. 4. Kapıdan bir tost da isteseler dahi götürüyoruz. Bizim gibi 3 esnaf arkadaşımız daha hizmet veriyor. Sanayi esnafına en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Sanayi esnafına yabancı değilim”

Enes Üler, “Benim daha önceden sanayide 7 yıl çalışmışlığım var. O yüzden sanayiye ve sanayi esnafına yabancı değilim. Babam zaten aşçı. Yıllardır bu sektörün içinde. Yılların tecrübesi var. 16-17 yaşlarından beri gıda sektörünün içinde. Ürettiği yemeklerin lezzeti çok beğeniliyor. Bu konuda gerçekten çok şanslıyız. Tavuk döneri biz kendimiz yapıyoruz. Sadece çay kahve içmek isteyenler de bizi tercih edebiliyor. Yakında olanlara çay servisi de yapabiliyoruz” dedi.

“Sevgimizi katıyoruz”

Arnavut ciğerinin yapımı konusunda püf noktaları veren Halit Muslu, “Ortaya çıkardığımız lezzetlere her şeyden önce içine sevgimizi katıyoruz. Ben 1970 yılından beri gıda sektörünün içindeyim. 16 sene askeriyede aşçılık yaptım. Arnavut ciğerinin lezzetli ve güzel olması için önce ciğerin kendisinin taze olması gerekiyor.  Bunun yanında dış zarının soyulması lazım. İçindeki kılcal damarları tek tek ayıklıyorum. Zarı soyulmadığı zaman sert olur. Bu da lezzetini bozar” şeklinde konuştu.

“Çalışmayı seviyorum”

Adını kendisinden alan ve yaz tatilinde amcasına yardım eden Tarık Mercan Üler, “Ben çalışmayı seviyorum. Burada yakın yerlere sipariş götürüyorum. Çay servisi yapıyorum. Yaz tatilinde amcama yardım amaçlı buradayım. Okullar açılınca burada olmayacağım ama hafta sonları yine geleceğim. Çalışmak bence güzel. İleride mimar olmayı düşünüyorum” dedi. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu