İlçe HaberleriDünyadan HaberlerEğitim

ÇIK DIŞARIYA OYNAYALIM

9 gün sürecek Karesi Çocuk Oyunları Şenliği, ‘Çık Dışarıya Oynayalım’ sloganıyla Alparslan Türkeş Karesi Spor Tesisleri’nde başladı.

Karesi Kaymakamlığı, Karesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karesi Belediyesi işbirliğinde “Çık Dışarıya Oynayalım” sloganıyla düzenlenen “Geleneksel Karesi Çocuk Oyunları Şenliği” İlçe Müsabakaları Alparslan Türkeş Karesi Spor Tesisleri’nde başladı. Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Özalp ve Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günlü şenliğin düzenlendiği tesisleri ziyaret edip yarışan çocuklara moral verdi.

SANAL DÜNYADAN KURTARIYORUZ

10 ile 19 Nisan tarihleri arasında Karesi İlçe müsabakalarının gerçekleştirileceği Karesi Çocuk Oyunları Şenliği, Alparslan Türkeş Spor Kompleksi’nde başladı. Sanal dünyada hapsolmuş çocukları yeniden sokaklara kazandırmak ve gelenekleri yaşatmak adına başlatılan proje sayesinde çocuklar unutulmaya yüz tutmuş; mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, Kaleli yakan top gibi oyunları öğreniyor. İlçe müsabakalarının bitiminin ardından 19 Nisan saat 14.00’da Alparslan Türkeş Karesi Spor Tesisleri’nde ilçe finali ile şenlik son bulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu