Çocukça

ÇOCUKLAR SAĞLIKLI BESLENİYOR MUSUNUZ?

Sevgili çocuklar, yaz aylarında beslenmenizde nelere dikkat ediyorsunuz? Sağlıklı sebze ve meyveler mi yoksa hazır gıdalar mı tüketiyorsunuz? Siz en güzel varlıklarımız için beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri ‘Çocukça’ sayfamıza taşıdık.

Birbirinden taze sebze ve meyveler tüketerek her zaman daha sağlıklı ve rahat olabiliriz. Özellikle çocuklar için hazırlanan lezzetli ve sağlıklı yemekler gelişimlerine yarar sağlayarak onları daha da güçlendirecektir.

Kremalı Gıdalardan Uzak Durun

Özellikle krema ve pasta türü gıdalar çabuk bozulan ve hızlı tüketilmesi gereken gıdalar arasında yer alır. Çocuklarınıza yaz aylarında mümkün olduğu kadar kremalı pasta tipi gıdaları yedirmeyin. Vermek zorunda kaldığınızda ise bu ürünleri buzdolabında tutun, dolaptan çıkarır çıkarmaz yemesini sağlayın ve tekrar dolaba koymayın. Özellikle sıcak havalarda bu tip ürünler dış ortamda ne kadar fazla kaldıkça ya da buzdolabına girip çıktıkça mikroorganizmaların üremesi de o kadar kolay olur. Gün içerisinde tüketilmeyen bu tip gıdaları ertesi gün atın.

Su İhtiyacını Karşılayın

Yaz aylarında çocukların bol sıvı almaları gerekir. Çocuğun günlük sıvı ihtiyacı kış aylarında kilo başına 100 ml., yaz aylarında ise 120- 130 ml. Yani 10 kiloluk bir çocuğun günde yaklaşık 6-7 bardak sıvı tüketmesi gerekir. Ancak bu sıvı sadece su olmak zorunda değil. Ayran, meyve suyu, çay ya da yediği besinlerle de sıvı ihtiyacını karşılayabilir.

Hafif Yemekler

Yaz aylarında çocuğunuza yemek yemeleri konusunda fazla ısrarcı olmayın. Çünkü sıcak hava ister istemez iştahlarını azaltır. Mümkün olduğu kadar zeytinyağlı ve hafif sebze yemeklerini tercih edin, kızartma türü yiyecekleri pişirmeyin.

Taze Meyve Suları

Yaz aylarında yemek miktarlarını azaltsanız da öğün sayısını değiştirmeyin. Çocuğunuza 3 ana öğünün yanı sıra ara öğünlerde ayran, meyve suyu gibi sıvı içeceklerden verebilirsiniz.

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu