GündemÖzel Haberler

‘DAVAYI ÇEKİYORUZ NASILSA EDİP YOK’

 

Belediye İş Sendika Başkanı Yüksel Özden, Edip Uğur’un Balıkesir Büyükşehir ve Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde Belediye İş sendikalı olan üyelerinin ahını aldığını söyledi. İşçilerin açtığı davadan kararın çıktığını ancak davadan çekileceklerini söyledi.

‘Sözüm söz davadan çekiliyoruz’

Rüzgâr eken fırtına biçer. Sayın Uğur, bütün bunları “baskı tehditle belediye işçisini sendikasından istifa ettirirken düşünecektin diyen Başkan  Özden, ‘adaleti, seçimle gelenin seçimle gitmesini” üyelerimizi ağlayarak işiyle ekmeğiyle tehdit ederken düşünecektin.  Ne demişler, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste’ yorumu yaptı. Başkan Özden, ‘Ahmet Edip Uğur’u, yaptıklarını gözden geçirmeye hukuk dışı sendika değiştirme baskısını durdurmaya; “tarafsızlığa”, “hakkaniyete”, “adalete” ve “hukuka saygıya” çağırdık’ ancak; dinlemedi’ dedi.

Belediye-İş Sendikası 35 yıldır işçi arkadaşlarımıza hizmet vermektedir. Son yıllarda Hizmet-İş Sendikası diye bir sendika oluşturuldu. Nereden çıktığı belli değil. Kim sendikacı? Örgütler ne iş yapar? kimse bilmiyor. İşverenin eliyle örgütlenmeye çalışan bir örgüt. Bundan önceki Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur döneminde biz BASKİ’de güzel bir sözleşme yaptık. Herkes mutluydu. Daha sonrasında Büyükşehir ile sözleşme yapma noktasına yaklaştığımızda bu suç örgütü geldi. Bir örgütlenme çabası içerisine girdiler ama, bunu başaramadılar. Daha sonra işveren eliyle Edip Uğur ve Edip Uğur’un yandaşları, Nazım Ergelen, Akif Okur gibi pek çok isim, işçi arkadaşlarımıza baskı yaparak, ‘Sizi başka işe atarız, sizi süreriz’ diye baskı kurup huzursuz ettiler. Zorla işçi arkadaşları Erdek’ten İvrindi’ye İvrindi’den Ayvalık’a sürgün ettiler.

YETKİ KARMAŞASI YARATTILAR

Sendika Başkanı Yüksel Özden,  ‘ Belediye-İş Sendikasından mutlu olan, hizmetlerimizden memnun olan arkadaşlarımızın bir kısmını zoraki olarak Hizmet-İş Sendikası’na geçirdiler. Ve yetki karmaşası oluştu.  Yetkiye her iki sendika da itiraz etti. Ben o zaman demiştim ki; ‘Arkadaşlar, bu kusur sizin değil. Sizi yönetenlerin, sizi bu hale getirenlerin. ‘‘Edip Uğur gider, mahkeme biter’’ demiştim. Edip Uğur gitti ve iki gün sonra mahkeme sonuçlandı. İtirazımızı devam ettirebiliriz. Yargıtay’a götürebiliriz. Ancak sözüm söz Edip Uğur gitti, mahkeme bitti. Bugün itibariyle (dün)mahkemeyi geri çekiyoruz.’ dedi.

ÇALIŞMA BARIŞI ADIMI

Özden Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiğini belirtti. ‘Kendisine geçmişteki sıkıntıları anlattım. Kendisi de o sıkıntıları kısmen bildiğini söyledi. Bundan böyle işçi arkadaşlar üzerinde herhangi bir baskı oluşmayacağını, anayasal hakları olan sendikal örgütlenme haklarını sonuna kadar kullanabileceklerini söylediler. Ben de kendisine şunu söyledim; ‘Ben senden destek istemiyorum. İşçi arkadaşlar sadece kendi anayasal haklarını kullansınlar. Hangi sendikada örgütlenmek isterlerse orada örgütlensinler. Bir çalışma barışı oluşsun. Bir aile barışı oluşsun dedim kendisine. Kendisi de ‘Evet Sayın Başkan dediğin gibi olacak’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu