GündemKöşe Yazıları

DEĞİRMENBOĞAZI TABİAT PARKI

Balıkesirlilerin en gözde piknik yeri olan Değirmenboğazı Tabiat Parkı 250 hektarlık alanda muhteşem doğasıyla şehrin karmaşasından kaçan insanlara huzur veriyor.

Değirmenboğazı Tabiat Parkına çoğunlukla piknik ve mangal yapmaya gidilse de bölgenin doğası ve canlı türleri bakımından gözlem ve doğa gezintisi yapmak amacıyla da gidenler var. Özellikle sabah yürüyüşlerini doğanın içinde yapmak isteyenler için harika yürüyüş parkurlarını içinde bulunduruyor. Bu parkurlarda doğa ile iç içe bir yürüş yapabilirsiniz. Bu yürüyüş sırasında Ortaca Deresinin sesi de size ayrı bir huzur huzur verecek. Tabiat Parkını ortadan ikiye ayıran Ortaca Deresi bölgeye daha güzel bir manzara ve doğal güzellik sağlamış durumda. Değirmenboğazı; şehre olan yakınlığı ile de burayı her zaman her yaştan Balıkesirli için dört mevsim cazibe alanı yapıyor. Her mevsim ayrı güzellikleri bünyesinde barındıran Değirmenboğazı Tabiat Parkı fotoğraf sanatçılarının ve yeni evlenen çiftlerin albüm fotoğrafları içinde de bu bölgeyi cazibe merkezi yapıyor.

Başka yerlerde göremeyeceğiniz hayvan türlerine Değirmenboğazı Tabiat Parkında rastlamanız mümkün. Onları rahatsız etmeden gözlemleyebiliyorsunuz.Tabiki piknik ve mangal deyince ilk akla gelen yer olan Değirmenboğazı’nda bu imkandan faydalanmak için dere kenarına koyulmuş oturma yerlerini rahatça kullanabilirsiniz. Piknik alanlarının etrafında bulunan çeşmeler, tuvaletler ve mescit gerekli ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Ayrıca bazı noktalarda ateş yakmak için hazırlanmış bölümler var. İmkan dahilinde bir bisiklet ile bölgeye giderek doğa gezintinizi bisikletinizle de yapma şansınız var.Ayrıca bölgede çocuk oyun alanlarıda bulunuyor. Tüm bu etkinliklerinizi gece 23:00’a kadar yapabilirsiniz. Çünkü bu bölge gece 23:00’a kadar aydınlatılıyor.Büyük bir alan bu piknik alanı çam, servi, söğüt gibi 52 tür ağacı içinde barındırıyor.

2011 yılına kadar mesire yeri olarak kullanılan alan 11.07.2011 tarihinde tabiat parkı olarak ilan edilerek koruma altına alındı.

************************************

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.
İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu