GündemGörüntülü HaberlerSiyaset

DEĞİRMENE SU TAŞIYAN KİM?

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, İYİ Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklamasında Ahmet Akın’ı AK Parti’nin değirmenine su taşımakla suçladı. ‘‘Bu senaryoları 2014 seçimlerinde izledik’’ diyen Ok, ‘‘Ahmet Akın karanlık odalarda kimlerle iş birliği yapıyor? Kimlerle iş tutuyor?’’ dedi.

Son dönemde İsmail Ok’un CHP lehine adaylıktan çekildiği ve ittifak yapacaklarına dair bazı yayın organlarında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ı AK Parti’nin değirmenine su taşımakla suçladı. ‘‘Ahmet Akın kimlerle iş tutuyor? Çıksın açıklasın!’’ diyen Ok, Ahmet Akın’ın sokağa çıkamaz hale geleceğini söyledi. Toplantıda konuşan İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, ‘‘Son günlerde bazı yerel basında yayınlanan bazı haberler, objektif olmaktan çok gazete sahip ve yazarlarının siyasi görüşlerini yansıtan, aslı astarı olmayan haberler, tamamen duygusal olduğunu düşündüğümüz yorumlarla Balıkesir’imizde seçim ortamını kirletmektedir’’ dedi.

KİM NEDEN KAÇAMAZ?

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ‘‘Ahmet Akın gibi yanlış yapanların AK Parti’nin değirmenine su taşımasıyla nasıl büyükşehri 2014’te AKP’ye teslim ettiyseniz. Yine böyle bir görevle mi sahaya çıktınız? Bunları açıklayın. Yüzümüze ‘Abim’ deyip karanlık odalarda, mahfillerde bu haberleri organize edeceksiniz öyle mi? Biz hala tüm bunlara rağmen sükûnetimizi koruyoruz. Ama ev ev, kapı kapı dolaşıp bu haberlerin Ahmet Akın tarafından organize edildiğini anlatacağız. İşte o zaman sokağa çıkamayacak hale gelecek. Demokrasiden yana mısın? AK Parti’ye hizmet etmekten yana mısın? Çok açık sorular. Çık açıkla! Değilse; Bu manşetleri yapanlar senin ‘Basın Danışmanıyım’ diye Balıkesir’de geziyor. Bunları herkes biliyor. Bu kadar kendini küçük düşürme. Hadi kendini küçük düşürüyorsun CHP’yi ve parti tabanını da küçük düşürmeye hakkın yok’’ şeklinde konuştu.

‘‘BU SENARYO 2014 YILINDA DA OYNANDI’’

2014 Yerel seçimlerinde de benzer olaylar sonucu Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti’ye geçtiğini söyleyen Ok, ‘‘Bu senaryoyu Balıkesir 2014 yılında da gördü. Balıkesir halkı zeki ve akıllıdır. Onun için bir seyrettiği tiyatroyu bir daha izlemez. Beyhude çabalarla, çamur at izi kalsın ile ne şahsımı ne de Balıkesir halkını kandıramazsın’’ dedi.

‘‘KARALAMA KAMPANYASINI AKIN YAPTIRDI’’

CHP Balıkesir Milletvekili ve büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın tarafından kendisine yönelik bir karalama kampanyası başlatıldığını belirten Ok, ‘’14 Milletvekili ile meclise girebilmemiz için fedakarlık yaptıklarında biz teşekkür ettik. Ben TBMM’de kürsüden şahsen teşekkür ettim. Partim her defasında teşekkürünü dile getirdi. Ve bu konuda CHP Milletvekillerine yapılan her sert saldırıya da en sert şekilde kınayan da benim. Bu sözler daha yankılanırken, İsmail Ok’u Genel Merkez ve Teşkilatı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterdi diye karalama kampanyası mı düzenleniyor. Sayın Akın, siz kiminle iş tutuyorsunuz? Esas can alıcı soru bu. Daha adaylığınız açıklanır açıklanmaz hemen bu karalama kampanyalarını başlatmanız bazı gazetelerde çıkan manşetlerle Ahmet Akın ve ekibinin yaptığı ortaya çıktı’’ şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu