GündemEkonomiGörüntülü Haberler

DEĞİŞİMİN REÇETESİ BU

Balıkesir Ticaret Odası yeni binasında, yeni yüzlerle 2 Nisan’da seçime gidecek. BTO seçimlerinde önce Komiteler temsilcilerini seçecek, ardından meclis komitelerde yeni başkan ve yönetim kurulunu belirleyecek.Balıkesir Ticaret Odası yeni binasında, yeni yüzlerle 2 Nisan’da seçime gidecek. BTO seçimlerinde önce Komiteler temsilcilerini seçecek, ardından meclis komitelerde yeni başkan ve yönetim kurulunu belirleyecek.

İNSANLA DEĞİL İŞLE UĞRAŞ…

Balıkesir ekonomisi ile ilgili her konuda elinden geleni yapacağını belirten BTO Başkanı Fahri Ermişler, ‘Aday değilim ancak; bu arkadaşlarımızı desteklemeyeceğim anlamı taşımıyor’ dedi. ‘Seçimlerde boncuk dağıtılır ama bizde böyle olmadı’ diyen Ermişler, ‘Bu işin reçetesi belli, sahaya çıkarsın projeni anlatırsın. İnsanla uğraşmazsın. İş yapmaya geliyorsun. İnsanla uğraşmaya gelmiyorsun. Biz kimseyi kötüleyerek bugünlere gelmedik. Eleştirmedik. Varsa eleştirdin diyen ispatını isterim ’ dedi.YENİ EKİP YENİ SİNERJİ OLACAKTIRBTO Meclis Başkanı Kerem Kırımlı, ‘Bugüne kadar 700-800 kişiyle yapılan seçimler, bizim geçirdiğimiz seçim döneminde 3 bin 500 kişiyle yapıldı. Güzel bir sinerji yaratıldı. Bu ekip işin yine başında. Arkadaşlarımız komitelerinin başında olup kendi komiteleri ile ilgili çalışma yapacaklardır. Yeni hedef, plan ve projeler bitmez. Yeni gelecek arkadaşlarımızın elinde arık daha büyük imkânlar var. Yeni dönem bu dönemden daha da başarılı olacak ve yeni planlamalarla A sınıfı oda yı yakalamış oluruz.’

SİSTEM BELLİ…

Başarılı bir dönem geçirdiği belirtilen BTO Başkanı Fahri Ermişler’e, gazetecilerin  neden aday değilsiniz sorusuna karşılık Ermişlerin cevabı:’ Seçime geldikten bir ay sonra bir dilekçemiz var bizim. İsmail Uğur ve benim. STK’larda 2 dönemden fazla başkanlık yapılmasın buda kanunlaşsın diye. Belirli bir süre sonra şehre bir şey katamıyor ve senden sonra geleceklerin önünü açamıyorsun. Bu kurumlar açısından da iyi değil. Fahri Ermişler evet başarılı oldu ancak, Fahri Ermişler gibi biri daha çıkacak başarılı. Balıkesir’de sisteme inanıyoruz. Biz bu sistemi kurduk. Oda da temsiliyet noktasında odada biryerde  temsiliyet gerektiğinde ise orada olduk. Sistem bu.’‘

KRİTERİMİZ  KİM NE KADAR ÇALIŞMIŞ’

Göreve gelirken ve geldikten sonraki süreci değerlendiren Ermişler, Oda seçimlerinde kriterimiz ‘kim komitesinde ne kadar çalışmış’ oldu.10 numara bir iddiamız olmadı ancak, elimizden geleni yaptık. İş yapmaya geliyorsanız iş yapacaksanız İnsanla uğraşarak bir iş yapamazsınız. Biz iş yapmak için geldik ve işle uğraştık.’ dedi. Oda binasındaki toplantıda BTO Meclis Başkanı Kerem Kırımlı ise şöyle konuştu: ‘Balıkesir Değişim Grubu bizi buraya taşıdı. Genç bir ekip olarak yola çıktığımızda bir vizyon ve yeni bakış açısı belirleyerek yola çıktık.5 sene içerisinde ilk gün ne söylediysek sadece söylediklerimiz değil fazlasını yaptık. Buralara taşıdığımız bu bayrağı daha ilerilere taşıyacak arkadaşlar olacaktır.700-800 kişiyle yapılan seçimler bizim geçirdiğimiz seçim döneminde 3bin 500 kişiyle geçirildi. Güzel bir sinerji yaratıldı. Bu ekip işin yine başında. Arkadaşlarımız komitelerinin başında olup kendi komiteleri ile ilgili çalışma yapacaklardır. Yeni hedef, plan ve projeler bitmez. Yeni gelecek arkadaşlarımızın elinde arık daha büyük imkânlar var. Yeni dönem bu dönemden daha da başarılı olacak ve yeni planlamalarla A sınıfı oda yı yakalamış oluruz.’

BTO’NDA SEÇİM YAKLAŞIYOR

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler meclis Başkanı Kerem Kırımlı ile Oda binasında bir basın açıklaması yaptı.4 yıllık çalışma takviminde yapılanları değerlendiren Ermişler basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İSTİHDAMDA HEDEF

12Ermişler, ‘Balıkesir ilinin tamamında 18 bin adet işletme var. Cumhurbaşkanımız ne hedefi koymuştu? 1 işletmeye 1 yeni istihdam. Biz 6 ayda 1.2 istihdamı yakaladık ve bu 2’ye yaklaştı. Bu başarı ortada. Bir işletmeye 2 istihdam hedefi ile çalışıyoruz. Balıkesir’in potansiyeli var. Morali olan ve ekonomik anlamda umudu olan insanlar var. Safları sıklaştırarak bir araya daha çok geleceğiz’. İfadelerine yer verdi.

ADAY DEĞİLİM NİYET ÖNEMLİ

‘Yeni dönemde BTO Komite seçimlerinde aday değilim. Bu Fahri Ermişler başkanlıkla birlikte herşeyi bırakıyor anlamı taşımıyor. Vitrinde takım elbise gibi görünebilirim ancak içimizde onlarca Fahri Ermişler olduğunu belirtmek istiyorum. Bizde onların elinden tutacağız. Çıtayı daha yukarılara getireceğiz. Yeni yönetim ve meclisler daha iyisini yapacak. Niyet önemli. Niyeti Balıkesir olanı kimse tutamaz.’

BİR ODA BİNASININ YERİ

Avlu’da ki oda binasına geçiş sürecini anlatan Başkan Ermişler, ‘ göreve başladığında ilk önüne gelen projenin bina projesi olduğunu söyledi. Küçüksanayi Sitesinin karşı aralığında bulunan yer ile ilgili öncelik sıralaması ve maliyetle ilgili bir çalışmanın yapıldığını ve daha çok verim alınabileceği düşüncesi ile Avlu’ya taşındıklarını ifade etti. Matematiksel bir çalışmanın sonucu bizi buraya getirdi’ dedi. ‘Odanın bütçesi 1Milyon 800 iken bugün biz bu rakamı 4 milyon 250bin lira rekor bir artışa taşıdık. ’Şeffaf bir yönetim anlayışı ile her yaptığımız işi gerekli yerlerle istişare ederek yaptık. ifadelerini kullandı.

KIRMIZI ÇİZGİMİZİ 15 TEMMUZ’DA GÖSTERDİK

15 Temmuzda Türkiye Balıkesir bir tane dedik. Nöbetlerdeydik ve sokaklarda Kuvayi Milliye meydanında 35 gün BTO üyeleri ile birlikte duruşumuzu sergiledik. Bizim kırmızıçizgimiz devletimiz ve milletimiz. Bu bilinçle hep hareket ettik ve bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğiz.’

EKONOMİ ÖDÜLLERİ

Balıkesir’in Ulusal ve Uluslararası basında reklamını sağlayan Balıkesir Ekonomi Ödülleri töreninde en çok ihracat yapan, vergi veren ve prim ödeyen üyelerimize Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız tarafından ödülleri takdim edildi.

TEKNİK ALT YAPI

Yeniliklere ara vermeden mevcut teknik alt yapı ve fiziki ortamını yenileyerek,  daha ferah ve son teknoloji sistem ile üyelerine hizmet verilmesini ,  çağrı merkezi ve sosyal medya kullanımı ile üyelerimizin her an her dakika bize ulaşabilmelerini sağladık.

KREDİ GARANTİ FONU

Balıkesir Ticaret Odası, Lobi faaliyetleri doğrultusunda katıldığı toplantı ve görüşmelerde Balıkesir’ in yatırım noktası olduğuna dikkat çeken Balıkesir Ticaret Odası,  Balıkesir’ de bir ilke imza atarak Kobi’ lerin krediye erişimini kolaylaştıran Kredi Garanti Fonu hizmetlerini Balıkesir Şubesi ile halkımızın ayağına getirmiştir.  5.581 firmaya toplamda 2 milyar 223 milyon 600 bin TL kredi desteği sağlanmıştır.

BELGE ÜCRETLERİ

Üye bilgilerini saha çalışmaları ile güncelleyerek iletişim kalitesi ve üye memnuniyeti arttıran Balıkesir Ticaret Odası, yapılan anketler ve üyelerinden gelen talepler doğrultusunda oda bünyesinden temin edilen belge ücretlerini kaldırmıştır.

SAYISAL TAKOGRAF

Sayısal takograf temini için şehir dışına çıkması gereken üyelerin ve Balıkesir halkının; şirket, sürücü ve servis kartı başvuruları Balıkesir Ticaret Odasına yapılabilmeleri için TOBB’ ye başvurusunu yapan odamız, 2015 yılından bu yana sayısal takograf hizmeti ile 5318 kart teslim etmiştir.

NEFES ALDIRAN KREDİ

Balıkesir Ticaret Odası üyelerinin ticari faaliyetlerine can suyu olması için TOBB nezdinde verilen Nefes Kredisine 1.5 milyon bütçe ilave ederek , üyelerinin bu destekten daha fazla faydalanmasına katkı sağlamış, 138 üyesini nefes kredisinden toplamda 13.140.000,00 –TL tutarında faydalandırmıştır.

Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu