GündemÖzel HaberlerSiyaset

DEMİRASLAN ‘AK PARTİ’YE YAKIŞAN SONUÇ İSTİYORUM’

AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, ‘Sayın Devlet Bahçeli’nin öncekigün ‘’erken seçim’’ teklifi ve önerisi üzerine dün Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin bir görüşmesi olmuş ve Cumhur ittifakından böyle bir karar çıkmıştır. Ülkemiz için hayırlı olsun’ dedi.

KARAR ALINDI

AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan MERHABA’ya yaptığı seçime dair açıklamada ‘’Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız bir açıklama yaptı.24 Haziran 2018 Pazar günü olarak bir karar alındı. Biz Balıkesir’de bu yönde her gün zaten yoğun bir çalışma içerisindeydik. Haftanın hergünü ilçe teşkilatlarımız ile periyodik belirli çalışmalarımız var. Bunun dışında teşkilata yönelik kendi içimizde de ayrı çalışmalarımız vardı’’ dedi.

SÜREÇ BAŞLADI

İl Başkanı Hasan Demiraslan, ‘Çalışmalarımız yoğundu ancak dahada yoğunlaşacak. İlçe yönetimlerimiz, gençlik kollarımız, kadın kollarımız, sandık başkanları ve mahalle yönetimleri ile hepsi yarın seçim olacak gibi hazırlar. 24 Haziran’a kadar bu doğrultudaki süreci, seçim çalışmalarını, daha da arttırarak geçireceğiz. Balıkesir’e ve AK Parti’ye yakışır bir şekilde sonuç almayı, oy almayı istiyoruz. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun inşallah’ dedi. Kamil Akyürek’in haberi

ERKEN SEÇİMİN TARİHİ BELLİ OLDU

Türkiye 24 Haziran’da seçime gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim çağrısı yapan MHP Lideri Bahçeli’yi Beştepe’de kabul etti. 30 dakika süren görüşme sonrası açıklama yapan Erdoğan, “Ülkemizin karşı karşıya olduğu fotoğraftan hareketle bu teklife olumlu yaklaşma konusunda görüş birliğine vardık. Bahçeli ile istişareler neticesinde seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabulüne ilişkin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıklama yaptı. MERHABA’nın Cumhurbaşkanlığı külliyesi hesabından takip ettiği canlı programda Erdoğan, YSK’nın da seçim hazırlıklarına şüphesiz ki derhal başlayacağını bildirdi.Erdoğan, “Gerek Suriye’de yürüttüğümüz sınır ötesi operasyonlar gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler Türkiye’nin bir an önce belirsizlikleri aşmasını zorunlu hale getirmiştir.” dedi.

ERDOĞAN TARİHİ AÇIKLADI: 24 HAZİRAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrasında açıklama yapmak üzere saat 15.53’te kameraların karşısına geçti. Erdoğan, seçimin 24 Haziran’da yapılmasına karar verildiğini açıkladı.Erdoğan şunları söyledi: “Bugün MHP Genel Başkanı Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bahçeli ile daha önce de çeşitli defalar bir araya gelerek ülkemizle ilgili iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunmuştuk. Bugün de oldukça geniş yelpazede istişare ettik. Bahçeli’nin teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk. 15 Temmuz darbe girişiminin başarısızlığa uğratılması siyasette de yeni bir dönemin miladıdır. Darbe gecesi gösterilen kahramanlık asla unutulmayacaktır. 7 Ağustos 2016’da Yenikapı’daki büyük miting ise milletin siyasetçilere verdiği mesajı net bir şekilde ortaya koymuştur. 16 Nisan halkoylamasına giden süreçte bu yol da ortaya çıkmıştır. Yönetim sistemi değişikliğini Bahçeli’nin ön açmasıyla hayata geçirme imkanı bulduk. Anayasa değişikliği ilk seçimlerden sonra yürürlüğe girecektir. Ciddi bir sorun yaşanmıyor gibi görünse de eski sistemin hastalıkları atılan her adımda karşımıza çıkıyor.Kamil Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu