Kamil AKYÜREK

Demiraslan’ın haklı isyanı

DEMİRASLAN’IN HAKLI İSYANI

 

 

Ak Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan’ın önceki gün A.Edip Uğur’un TV 100’den yaptığı açıklamalara tepki olarak  yazılı bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, Uğur’un teşkilatın yetersizliğini ima eden açıklamalarına tepki göstererek bunu yalanladı ve referandum süreci boyunca teşkilat olarak saha da olduklarını, tüm teşkilatın yoğun bir şekilde çalışarak vatandaşla buluştuklarını, il başkanlığı olarak siyasi sorumluluklarını tam olarak yerine getirdiklerini ifade etti.

 

Bana göre bu çıkış çok anlamlı bir çıkış oldu. Zira A. Edip Uğur’un Ak Parti Genel Merkezince atanan yeni yönetime dair rahatsızlığı ile ortaya çıkan bölünmüşlük tablosu, kim ne derse desin referandum sonuçlarına olumsuz bir etkiye neden oldu. Uğur’un öfke ve gurur ile hareket etmesi bu çatlağın (üstelik referandum süresi içinde) derin bir uçuruma dönüşmesine neden oldu. Uğur’un bu güç sarhoşluğu öylesine bir hal aldı ki, parti programını hiçe sayıp kendi taraftarlarından oluşan bir ekip kurarak ve tüm olanaklarını bu ekip için kullanarak teşkilatı yetersiz ve kendine muhtaç bir görünüm yaratmaya uğraştı.

 

Bu kesinlikle bir hata idi. Bu bana göre amiyane ifade ile kurt siyasetçi olan ve siyasi birikimi ciddi olan Uğur’un şimdiye kadar yaptığı en kötü hata oldu. Bağımsız olarak seçime girse hayal dahi edemeyeceği oranda oyları Mensubu olduğu parti ile alarak Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu öfke ve gurur yüzünden unutması ve kendisini Genel Başkan yardımcılığına getirerek domine etmiş bir parti çatısını hiçe saymasının Uğur’un siyasi geleceğini nasıl etkileyeceğini birlikte hepimiz göreceğiz.

 

Uğur’un Hataları keşke bununla kalsa!

Referandum süreci boyunca öyle şeyler yaptı ki….

Ankara’da, Parti Genel Merkezinde ve Parti Yetkili organlarında bu nasıl karşılandı?…

Bu da bir sonraki yazı konusu olsun.

Kalın sağlıcakla

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu