Gündem

“Demokrasinin Teminatı Genç Yetiştiriciler”

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ortaklığında ‘Demokrasinin Teminatı Genç Yetiştiriciler’ adlı resim ve şiir yarışmasında dereceye girenler açıklandı.

 

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından düzenlenen ‘‘Demokrasinin Teminatı Genç Yetiştiriciler’ adlı resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere belli oldu.

 

Dertli ‘Amacımız Çocuklara Hayvancılığı Sevdirmek’

Büyükşehir MERHABA’ya yaptığı açıklamada çocuklara hayvancılığı sevdirmek için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Balıkesir ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Hasan Dertli, ‘Balıkesir ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak 9 yıldan beri 7-9 ve 9-12 yaş arası kendi üyelerimizin çocuklarının resim ve şiirlerini alarak Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla bir komisyonumuz var ve bunları değerlendiriyor. Bizim merkez birliğimiz Ankara Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu bu projede ödüle layık görülenler seçiliyor. Öğrencilerimizden birinciye bilgisayar, ikinciye bir kamera ve üçüncüye de bir fotoğraf makinası veya tablet veriyoruz. Bizim amacımız, üretici çocukları kendi mahallelerinde hayvancılığı onlara sevdirmek ve kırsal kesimdeki bu nüfusu orada durdurmak ve kendi işlerinin sahibi olmak. İnsan için gerekli protein kaynağı olan etin, sütün, yumurtanın gerekli olduğunu biliyoruz. İnsanoğlu çıplak durabilir ama aç duramaz. Bu maksat ile onların kendi bölge ve alanlarında yetiştirmek ve göçü önlemek ve üretimi en sağlıklı şekilde yaptırmak’ ifadelerini kullandı.

 

Ankara’da Değerlendirildi

‘Demokrasinin Teminatı Genç Yetiştiriciler’ adlı yarışmada dereceye girenler belli oldu. Hayvan yetiştiricilerinin çocukları ve torunlarının katıldığı yarışma resim ve şiir kategorisinde gerçekleşti. Şiir kategorisinde 7-9 yaş ve 10-12 yaş olmak üzere 2 ayrı yaş grubunda yapıldı. Yarışma kapsamında çocuklar tarafından hazırlanan 129 adet resim ve 35 adet şiir olmak üzere 164 eser Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği’ne teslim edildi. Resim ve şiirlerle ilgili olarak T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi, resim ve edebiyat öğretmenleri tarafından yapılan değerlendirme sonucu bu eserlerden 40 tanesi Ankara’ya gönderildi. Ankara’da yapılan değerlendirmelerde Balıkesir’den 10 adet şiir ve 9 resim ödüle layık görüldü.

 

Ödüle Layık Görüldü

Bigadiç’ten yoğun bir katılımın olduğu yarışmada Karesi’den Cansu Meral resim dalında birinci olurken Halit Karakaya Kepsut’tan ikinci, Bigadiç’ten İsmail Arabacıoğlu ise üçüncü oldu. Altıeylül, Karesi, Bigadiç, ve Kepsut’tan katılımın olduğu yarışmada dereceye giren isimler şöyle, ‘Sedef Akyüz, Ayşe Rabia Uçun, Sevilay Çakır, Tuba Erva Özcan, Kevser Aktan, Mehmet Civan, Feriye Başaran, İpek Ziber, Ömer Harun Uçun, Veli Kaygısız, Yasemin Bulut, Sudenaz Başa, Burak Akyüz, Nagihan Güler, Nazlı Hati ve Yağmur Özen’

Ovacık’tan Birinci olan Cansu Meral’in sınıf öğretmeniyim. Öğrencim birleştirilmiş sınıfta okuyoruz biz. İkinci ve üçüncü sınıf olarak. Yaşadıkları ortamdan daha çok feyz alarak böyle bir resim yaptı. Kompozisyon olarak çok zengin olduğu için birinciliğe layık görüldü. Ankara’ya gitti ve Ankarayı gördü. O açıdan çok mutlu. Ayrıca birinci olmanın da onurunu yaşıyor. Bana da onu yaşattı mesleğimin 10. Yılında. Ben de çok mutluyum onun öğretmeni olduğum için” dedi.

 

Serap Tetik Acar

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu