EkonomiGündem

Destekleme Başvuruları Başladı

DESTEKLEME BAŞVURULARI BAŞLADI

 

Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından  2015 yılı İyi Tarım Uygulamaları Destekleme Başvurularının başladığı ve bu başvuruların 13 Şubat 2017 Tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

 

Örtü altında İyi Tarım Uygulamaları yapan çiftçiler ile açık alanda  meyve, sebze, süs bitkileri ve tıbbi ve aromatik bitki ürünlerinde İyi Tarım Uygulamaları yapan çiftçilerin desteklenmesine yönelik iş ve işlemler, 04.08.2016 tarih ve 29791 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bitkisel Üretime Destekleme Yapılmasına dair 2016/29 nolu tebliğ kapsamında yürütülen tebliğ gereği İyi Tarım Uygulamaları Desteklemeleri ile ilgili başvuru tarihleri belli oldu.

 

İbraz Edilecek Belgeler

Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, başvuru yapmak isteyen kişiler, başvuru dilekçesi, destekleme talep formu , döner sermaye makbuzu, 01.01.2016 /31.12.2016 tarihleri arasında alınan ürün sertifikası, Açık alanlar için Kontrol ve sertifikasyon kuruluşunca düzenlenen sertifika eki, örtü altı alanları için İyi tarım uygulamalarına ait kayıt sistemi belgesi bulunması gerektiği belirtildi.

 

Serap Tetik Acar

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu