GündemÖzel Haberler

DİYANET-SEN BAŞKANI GERBOĞA: “YERİMİZ, TERİMİZ VE İMZAMIZ VAR”

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (DİYANET-SEN) Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, yetkili olarak kazanımlarından bahsederken, “Tüm kazanımlarda yerimiz, terimiz ve imzamız var” dedi. Bazı dizi ve programların toplum yapısını bozduğunu belirten Başkan Gerboğa gençler için de önemli mesajlar verdi.

Adnan Oktar hakkında suç duyurusunda bulunan Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (DİYANET-SEN) Başkanı Mehmet Akif Gerboğa, “Diyanet-Sen olarak Adnan Oktar’ın programında söylediği sözler nedeniyle 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledik. Öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığı aleyhinde konuşmalar yapması, Diyanet’i kötüleyen, aşağılayan ifadeler kullanması ve özellikle zina yapılan yerlerin geliriyle maaşların ödendiği ile ilgili talihsiz açıklamalar yaptı. Bu noktada ilk defa böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldık. Biz gerek Diyanet İşleri Başkanlığı gerekse Diyanet-Sen olarak, Adnan Oktar’ın bu gelirlerden pay alma ile ilgili sözlerine katılmıyoruz. Şimdi bu geliri ayırma şansımız yok. İleriki günlerde devletimiz belki böyle bir ayrıma gidebilir ama zaten bu çok düşük bir miktar. Bunları ayırma imkanı da yok” dedi.

“BU AHLAKSIZLIK DURDURULMALI”
Başkan Gerboğa, “Bizim amacımız İslam’ı topluma yaymak. İslam’ı anlatmak. Adnan Oktar gibileri bizim çalışmalarımızdan rahatsız oluyorlar. Bu tür teşkilatlar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamalarından rahatsız olup bu tür açıklamaları yapma ihtiyacı hissediyorlar. Devletimizden bu tür yayınların kaldırılmasını talep ediyoruz. İslam’da hiçbir noktada geçmeyen bu ahlaksızlığın durdurulmasını istiyoruz. İslam’ın tesettüre bakışı bellidir. Bu konuda emirler bellidir. O programlarda bu tip kişileri normalleştirip sunmaları bizi her zaman için rahatsız ediyor. Basın açıklamamızı yaptık ve bu doğrultuda mücadelemizi sürdüreceğiz. Adnan Oktar’ın arkasındaki güçler İslam’ı tahrip etmek için harekete geçmişler. Neye ve kime hizmet ettiği belli olmayan yapılar, İslam’ı özellikle tahrip etmek için harekete geçiyorlar” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMUN YAPISINI BOZUYOR”
Dizilerde işlenen konuların da İslami kaidelere uymadığını vurgulayan Başkan Gerboğa, “Özellikle dizilerde aile ilişkileri, gençlere yönelik yaşayış sistemlerini yanlış buluyorum. Dinimize sığmayan görüşler olabilirmiş gibi veriliyor. Ve asla kabul edemeyeceğimiz durumlar normalleştiriliyor. Bu durum da biz Diyanet camiasını rahatsız ediyor. Bu konuya dikkat edilmeli. Hassas konular toplumun yapısını da bozuyor. Kız öğrenciler sürekli mini eteklerle gösteriliyor. Neden bu topluma özellikle aşılanıyor? Bunlar bizleri rahatsız ediyor” dedi.

“ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”
Başkan Gerboğa, “Toplu sözleşmede en önemli taleplerimizden biri Din Görevlileri haftada altı gün çalışıyor, bir gün ise izin yapıyorlar. Bu görevlilerimizin sabah namazında mesaileri başlarken yatsı namazına kadar sürüyor. Kışın sabah 06.00 ile akşam 21.00 arası mesai saati yazın ise süreklilik arz ediyor. Biz hükümetimizden din görevlilerimizin izin günlerine bir gün daha eklenmesini talep ediyoruz. Bir de taşra teşkilatındaki din görevlilerin lojman sorunu var. İmam Evlerinde, büyükşehir yasasından dolayı kira alınıyor. Zaten hükümetin taşradaki tek görevlisi din görevlileri kaldı. Orada en çok zorluğu çekenler de onlar. O yüzden bu konuda da bir çözüm bekliyoruz” şeklinde konuştu. Ali Osman Ata

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu