GündemÇocukça

Dokuz Taş Oynuyoruz

Hatice Fahriye Eğinlioğlu 4\A sınıfının birbirinden başarılı öğrencileri geleneksel çocuk oyunlarını oynayarak, kültürümüzü yaşatıyorlar.

 

 

 

Geleneksel çocuk oyunları yarışması öncesi okullarında oyunlar oynayan Hatice Fahriye Eğinlioğlu 4\A sınıfı öğrencileri çocuk oyunlarını neden sevdiklerini anlattılar.

 

Ahmet Cabir Fakirrullahoğlu: Okulumuzda geleneksel çocuk oyunlarını oynadık. Çok güzeldi. Ben bu oyunları çok seviyorum. Arkadaşlarımızla oynadığımız geleneksel çocuk oyunları çok eğlenceli ve heyecanlı geçiyor. Arkadaşlarımızla birlikte keyifli oyunlar oynadık. Bilgisayar başında oturup oyun oynamaktansa dışarıda arkadaşlarımızla birlikte bu tür eğlenceli aktiviteleri yapmalıyız.

 

Dilara Ertunç: Ben 4\A sınıfında okuyorum. Arkadaşlarımla oyunlar oynamayı ve birlikte zaman geçirmeyi çok seviyorum. Arkadaşlarımızla birlikte okul bahçemizde geleneksel çocuk oyunları oynuyoruz. Bu oldukça keyifli ve eğlenceli bir aktivite. Ben evde bilgisayar oyunları oynanmasından ziyade dışarıda geleneksel çocuk oyunları oynanmasından yanayım. Bu tür aktiviteler arttırılmalı. Yaşıtlarımız da ebelemece, yağ satarım bal satarım ve taşa çıkmaca gibi pek çok oyunu rahatlıkla oynayabilirler.

 

Gizem Kaya: Biz okulumuzda geleneksel çocuk oyunlarını oynuyoruz. Oldukça güzel ve eğlenceli zaman geçiriyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte çocuk oyunları oynuyoruz. Çocuk oyunlarında birbirinden farklı ve eğlenceli oyunları gerçekleştiriyoruz. Biz ders aralarında okul bahçemizde geleneksel çocuk oyunlarını oynayarak yarışmaya hazırlanıyoruz. Hem arkadaşlarımızla güzel vakit geçiriyoruz hem de eğleniyoruz.

 

Gülay Çamaçıkan: Çocuk oyunları çok güzeldi. Ben çok sevdim. Eskiden saklambaç, ebelemece, taşa çıkmaca gibi oyunlar oynanırmış. Artık bu oyunlar unutulmuş. Ailelerimiz, büyüklerimiz bu oyunlarla büyümüşler. Biz de şimdi bu oyunları yaşatmak ve arkadaşlarımızla birlikte oyunlar oynuyoruz. Hem eğlenceli zaman geçiriyoruz hem de bu oyunları öğreniyoruz.

 

Emre Öztürk: Bence bu geleneksel çocuk oyunları oldukça eğlenceli. Birbirinden güzel bu oyunları oynarken, çok eğlendik. Arkadaşlarımızla güzel vakit geçirdik. Oyunlar oynadık. Bunun yanı sıra bu oyunları da öğrendik. Ebelemece, taşa çıkmaca, saklambaç gibi oyunların bizim kültürümüzde olan ve çok sevilen oyunlar.

 

Cihan Şenova: Geleneksel çocuk oyunlarını oynamak çok keyifli ve eğlenceli. Bu oyunları oynayarak hem kendimizi geliştiriyoruz hem de arkadaşlarımızla güzel vakit geçiriyoruz. Okulda öğretmenlerimizle birlikte oynadığımız bu oyunlar çok güzel. Eğlenceli bir turnuva maratonu yaşıyoruz. Güzeldi. Eğlendik ve çok mutlu olduk.

 

Yusuf İslam Tetik: Geleneksel çocuk oyunları bence çok güzel ve eğlenceliydi. Arkadaşlarımızla birlikte ebelemece, taşa çıkmaca oynadık. Aslında çok güzel oyunlarımız var. Biz de bunları oynayarak yaşatmalıyız.

 

Aylin Çırpıcı: Biz geleneksel çocuk oyunlarını oynarken çok eğlendik. Çok eğlenceli ve güzel vakit geçirdik. Tüm arkadaşlarıma saklambaç, ebelemece, taşa çıkmaca gibi oyunları oynamalarını tavsiye ederim. Bilgisayar başında oturmaktansa bu oyunlar çok daha keyifli.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu