GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

DOLAR MOLAR BİZİM YOLLARIMIZI KESMEZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dövizdeki hareketlilik ile ilgili ‘Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz’ dedi.

Dolar molar bizim yollarımızı kesmez. Hiç endişe etmeyin. Yastığının altında doları, avrosu altını olan varsa gitsin TL ile bankalarımızda bozdursun bu bir yerli mili mücadeledir. Bu bir, bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere benim milletimin cevabı olacaktır.

TEŞEKKÜR TURUNDA KONUŞTU

Erdoğan “Dolar molar bizim yollarımızı kesmez. Yastığının altında doları avrosu altını olan varsa bunu gitsin Türk Lirası ile bankalarımızda bozdursun. Bu bir milli yerli mücadeledir. Bu bir, bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere benim milletimin cevabı olacaktır” şeklinde konuştu.C umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşekkür ziyaretlerine 24 Haziran seçimlerinde yüzde 82 ile en yüksek oyu aldığı Bayburt’tan başladı. Döviz kuru ile ilgili konuşan Erdoğan, “Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz” dedi ‘

HER TÜRLÜ SENARYO BİZE VIZ GELİR’

Biz sadece ve sadece hakka ve halka karşı sorumlu olduğumuzu biliyoruz. Bizim sorumluluğumuz size. Corç’a Hans’a değil, Ahmet’e Mehmet’e Ayşe’ye Fatma’ya sorumluluğumuz var. Biz bu yola hizmetkar olmak için çıktık. Bunun dışındaki her türlü tehdit, her türlü baskı, her türlü oyun, her türlü senaryo bize vız gelir. Bir gün sıkıntımız olabilir, iki gün sıkıntımız olabilir. Bunların hepsi aşılır. Ülkemize diz çöktürmek için yapmadıklarını bugüne kadar bırakmadılar. Koskoca Osmanlı çınarını binbir türlü ittifakla, hileyle yıktılar. Milletimiz büyük fedakarlıklarla yeniden hayat verdiği o cumhuriyet fidanını, son dönemde ulu bir çınar olma yoluna girdi. Milletimiz demokrasiye güç verdi, hayat verdi.

‘KÜÇÜK HESAPLARIN PEŞİNE DÜŞENLER PİŞMAN OLACAKLAR’

Türkiye’yi kaybetme pahasına küçük hesapların peşine düşenler emin olun yarın çok pişman olacaktır. Milletimize de çok önemli görevler düşüyor. Anneler, bacılar, kardeşlerim; 15 Temmuz gecesi bağımsızlığımızı nasıl canımız pahasına savunduysak bugün ekonomi saldırılarına karşı da ülkemizi aynı kararlılıkla müdafaa etmemiz gerekiyor. TBMM’nin savaş uçaklarıyla bombalanması neyse, ekonomimizin kur faiz sarmalıyla kuşatılması da odur. Çıplak ellerimizle tankların karşısına dikildiğimiz gibi ekonomi tetiklerine teslim olmayacak.”dedi. Hürriyet’in haberine göre Erdoğan,” Bu haramzadelere vereceğimiz en büyük cevap, daha çok çalışarak üretimi artırmak, ihracatı artırmak, istihdamı artırmak olacaktır. Milletimizin tüm fertlerini ellerindeki imkanları üretim yolunda, ihracat yolunda, istihdam yolunda seferber etmeye davet ediyorum. Darbecilere karşı demokrasi nöbetlerine çıkıp meydanları doldurduğumuz gibi, iş yerlerimizi fabrikalarımızı, bürolarımızı dolduralım. Türkiye’yi içine hapsedilmeye çalışıldığı cendereden çıkarmanın yolu kenara çekilmek değil, ileriye atılmaktır. Buna var mıyız? Gelin bu oyunu hep beraber bozalım.”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu