GündemEğitim

DÖNÜŞÜM EĞİTİMDEN BAŞLIYOR

Balıkesir’de Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “Dönüşüm Eğitimden Başlıyor: Blockchain” adlı projenin açılış töreni Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İl Millî Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürü Fahri Acar, Proje Eğitimcisi Cemil Şinasi Türün ve bilişim teknolojileri öğretmeni, MEBBİS yöneticisi ve okul idarecisi olarak görev yapan 150 öğretmen katıldı. İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: “Büyük bir dönüşümü başlatması nedeniyle yeni internet olarak anılan blokchain teknolojisi yeni endüstri devriminin kalbi olarak görülmekte olup pek çok alanda hayatımıza girmeye başlamış durumdadır. Proje ile ilimizde dijital dönüşüme rehberlik ve liderlik edecek eğitimcilerin yetiştirilmesi yoluyla eğitimde üretkenliğe katkıda bulunulması hedeflenmektedir.” dedi.

“Bitcoin ve Blokzinciri” semineri ile eğitime katılan Proje Eğitimcisi Cemil Şinasi Türün ; “blok zinciri teknolojisinin çalışma prensibi ve türleri, tanımı, kullanım alanları, blok zinciri uygulamaları ve platformları, blok zinciri regülasyonları, kripto para birimleri yeni endüstri çağında blok zinciri teknolojilerinin yeri, dijital bilgelik, küresel rekabette blok zinciri uygulamaları, geleceğin işletmelerinde blok zinciri; eğitim sektöründe akıllı kontratların kullanımı, dijital varlıkların güvenliği, dijital bir öğrenme ekosistemi hakkında bilgilendirme yaparak blok zinciri teknolojisinin eğitimde kullanımına örnekler verdi”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu