GündemÖzel Haberler

DÜNYA GÖZLERİNİ KAPADI

Türk Kızılayı Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan, Arakanlı Müslümanların, ülkelerinde yaşadıkları acılara seyirci kalmadıklarını söylerken, dünyanın bu duruma gözlerini kapalı tutmasını eleştirdi. Türk Kızılayı’nın dünyanın dört bir yanında şefkat elinin olduğunu söyleyen Başkan Gündoğan yaptıkları çalışmalarla ilgili MERHABA’ya konuştu.

 

Türk Kızılayının dünyanın dört bir yanında insanlara ulaştığını söylerken Arakan’da da binlerce kişiye yardım götürdüğünü anlattı. Gündoğan, tamamen hayırseverler tarafından yürüttükleri Sevgi Mağazası ve Aşevi ve öğrenci evi inşasında sona gelindiği müjdesini de verdi.

Türk Kızılayının 150 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Türk Kızılayı Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan,Osmanlı döneminden bu yana varlığını sürdüren kurumun Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasıyla birlikte faaliyetlerine devam ettiğini dile getirdi. Başkan Gündoğan, ‘Renk, dil, ayrımı yapmaksızın nerede bir afet varsa nerede insanlık adına bir acı varsa Türk Kızılay’ı oradadır. Savaş anında bile Kızılay, ayırım yapmadan her kesimden insana yardım yapmaktadır. Bir süre önce Irak ve İran’da meydana gelen depremde Türk Kızılay’ı yine oradaydı. Batı âlemi Arakan’ da yapılan katliama seyirci kalırken Türk Kızılay’ı zulüm gören insanların yanındaydı’ diye konuştu.

‘Sadece Türk Kızılayı’ı Oradaydı!’

Arakan’da binlerce Müslümanın yaşadığı acılara Türk Kızılayı’nın sessiz kalmadığını söyleyen Başkan Gündoğan, Arakan’da sadece Türk Kızılayı’nın olduğunu dünyanın ise bu duruma gözlerini kapattığını belirtti. Dünyanın insani yardım boyutunda sınıfta kaldığını söyleyen Başkan Gündoğan, Arakan’da insani yardımların sürdüğünü ve Türk Kızılayının bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

‘Birlikte Başardık!’

Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi’nin en önemli projelerinden birinin bitmek üzere olduğunu söyleyen Türk Kızılayı Balıkesir Şube Müdürü Hüseyin Gündoğan, ‘Hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla ve Kızılay bünyesinde yürüttüğümüz  Sevgi Mağazası, Öğrenci evi ve aşevi’nin yer alacağı hizmet binası bitmek üzere. Sanayi 2. Kapının olduğu bölüme yapılacak olan binamız tamamlanmak üzere. Sosyal yardımlar , öğrenciler ve ihtiyaç sahipleri için oldukça faydalı olacak olan bu binada desteklerini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Son aşamada da çorbada benim de tuzum olsun diyen herkesten destek bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

Balıkesir Hedefe Ulaştı

Kan bağışında Balıkesir’in Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyen Kızılay Balıkesir Şube Müdürü Hüseyin Gündoğan, ‘Kan bağışı ile ilgili, kaynağı sadece insan olan kanın, insandan alınıp insana verilebildiğini ve hiçbir ilaç şirketinin kanı yapmayı başaramadığı hayati bir sıvıdır. Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacı 2,5 milyon ünitedir. 1 ünite kanın 3 kişiye verildiğini kabul edersek, 7,5 milyon insan Türk Kızılay’ına kan veriyor. Bize yapılan kan bağışlarını cinsiyet, renk, Kızılay’a kan verilmiş mi verilmemiş mi ayırt etmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bağışlanan kan stok yapılamıyor, dayanma süresi 35-40 gün.  Bu sebepten dolayı Kan acil durumlarda değil sürekli bir ihtiyaçtır. İlimizde geçen yıl 33-34 bin ünite kan topladık. Geçen yıl koyduğumuz hedeflere ulaştık.  Önümüzdeki yıl hedefimiz daha yüksek.  Balıkesir halkına bize güvendikleri ve destek oldukları için ayrıca, bağışlarından dolayı teşekkür ederim’ ifadelerini kullandı.

Bunu Biliyor Muydunuz?

Her kan verildiğinde vücudun yenilendiğini belirten Başkan Gündoğan sözlerini şöyle sürdürdü; ‘ Kan verirsek kanımız biter mi korkusu her vatandaşımızda var.  Kan bağışı ile vücutta kan bitmez vücut yenilenmiş olur. Biz diyoruz ki kanımız insanlığın hizmeti için kullanılsın. Herkesi bu noktada duyarlı olmaya davet ediyorum. Kan vererek hem sağlıklı kalırız. Hem dekan ihtiyacı doğan vatandaşlarımıza hayat veririz.  18-65 yaş üzerinde sağlıklı herkes kan verebilir. Yılda bayanlar 3 erkekler 4 kez kan verebilir.’

Başka Kızılay Yok

Dünyanın dört bir yanında Türk Kızılayının varlığını hissettirdiğini söyleyen Başkan Hüseyin Gündoğan, ‘Akut döneminde, acil durumlarda çeşitli sivil toplum kuruluşları yardım için alana çıkıyor. Fakat 1-2 gün alanda kalınca tekrar kendi kabuklarına çekiliyorlar. Kızılay’ın böyle bir lüksü yok.  Afrika’dan Balkanlara kadar, Pakistan’dan Filistin’e kadar yardımlarımızı ulaştırıyoruz.  Biz bu ülkelerde vatandaşımızın bağışladığı kurbanları onlar adına ihtiyaç sahiplerine bağışladık. Kızılay’ın amacı kenarda köşede kalmış, kimseye ulaşamayan ve kimsenin kimseye ulaşamadığı kişilere ulaşarak ihtiyaçlarını gidermek’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu