GündemGörüntülü HaberlerSpor

Dünya rekortmeni engelli 15 Temmuz şehitleri için dalacak

BALIKESİR’li Dünya Engelli Dalış Rekortmeni Cem Esmeray, 15 Temmuz Şehitleri için 15 metreye tüpsüz dalış gerçekleştirecek.

24 Temmuz 2014 tarihinde dünyada ilk defa Dünya Engelli Dalış Rekorunu kıran Balıkesirli Cem Esmeray, 15 Temmuz’un yıldönümünde 250 şehit için özel bir dalış gerçekleştirecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlenecek olan özel dalış etkinliğini Ayvalık’ta gerçekleştirecek olan Esmeray, 41 metrede Türkiye Cumhuriyeti 1. Başkanlık Rekor denemesi hazırlıklarını da sürdürdüğünü söyledi.

15 Temmuz şehitleri için 14 Temmuz Cumartesi günü Ayvalık’ta 15 metreye dalarak “15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” yazılı bir pankart açacağını belirten Esmeray, bu dalışı darbe kalkışmasında şehit olan 250 kişiye adayacaklarını söyledi. Şehitlerin ailelerinin acılarını paylaştıklarını ifade eden Esmeray, “Bizim için çok acı olan 15 Temmuz için onları elimizden geldiğince anmaya çalışacağız. Her ne kadar bu yeterli gelmese de, yeteri kadar destek veremesek bile; vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır. Biz vatanını seven engelliler olarak yapabileceğimiz dalış faaliyetini gerçekleştireceğiz” dedi.

Esmeray, 15 Temmuz dalışı için kendisine destek olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz’e teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu