GündemKöşe Yazıları

DURSUNBEY ‘DE KİREMİTTE ALABALIK

Malum yeni yerler keşfetmeyi ve gezmeyi seven ben bu hafta sonu sürekli bahsedilen Dursunbey Suçıktı’ya kendi kendime bir program yaptım.

Uzak mesafeler de dahil heryere giderken kendi memleketimde oldukça bilinen bir doğa harikasını görmemek olmazdı diyerek araba atlayıp yola çıktım.Dursunbey Suçıktı denen yer hemen Dursunbey’in merkezinde Balıkesir’e uzaklığı yaklaşık 80 km. olan şirin bir ilçenin özdeşleştiği yerin ismi… Bu yerin özelliği taşların arasından fışkıran doğal kaynak yeri olması ve buz gibi suyu… Yaklaşık bir saatlik yolculuğun ardından yeri bulmamız kolay oldu. Aslında daha bakir bir yer ve suda serinleyeceğimiz tahmin ediyordum.Fakat suyun etrafını işletmeler sarmış.Akan dere çitlerle etrafı çevrilmiş.Her bir bölgesi sanki parsellenmiş doğallıktan yana hiçbir tarafı kalmamış tamamen bir ticarethane alanı haline gelmiş biryerle kaşlaştım.

Etrafında çay bahçeleri kiremitte alabalık yapan restoranların olduğu bu yer görür görmez benim için bir hayal kırıklığı oldu.Tabi insanlarda beklentilerle de önemli bu  durum.Ama ben bir doğa sevdalısı olarak doğallığı bozulmuş yerleri pek sevemiyorum. Açıkçası çok vakit geçirebileceğimiz birşeylerde bulamadık.Bir süre fotoğraf çektirip kiremitte alabalığımızı yedik ve serin suyun kenarında bir bardak çay içerek biz de bu ticarethanelere katkı sağladıktan sonra oradan ayrıldık.

Madem buraya geldik Dursunbey’i bir keşfedelim ne var ne yokmuş bu güzel ilçede diyerek gezilecek yerlerini keşfetmeye başladık. Aslında çok da fazla bişey bulamadık ne yalan söyleyeyim. Üç farklı noktada piknik alanlarını dolaştık. Pembe Köşk , Çınarlı Pınar ve Meşe Kent denen yerlerde ailecek piknik yapabileceğiniz noktalar mevcut.Gitmek isterseniz Dursunbey merkezden oldukça kısa mesafelerde buraya ulaşabilirsiniz.Bu yerlerde benim beklentimi karşıladı dersem yalan söylemiş olurum.Malum bir doğa sever olan ben genelde gittiğim yerin doğal güzelliklerin görmek istiyorum. Ama bu gezimde hayal kırıklıkları yaşamaya devam ediyorum. Bu yazımdan sakın buralar görülmemesi gerken yerler diye algılamayın.Sadece benim beklentimi karşılamadı.

Fakat ailenizle kesinlikle gidip bir defa da olsa görmelisiniz. Kiremitte alabalığını yiyip piknik alanlarında rahatça piknik yapabilirsiniz. Eksik olan ne derseniz benim gibi adrenalin seven biri için oldukça sakin ve sanırım emekliliğimde gidip dinelenebileceğim bir yer…Dursunbey ilçesi  Balıkesir’in iç kesimlerinde kaldığından, şehrin gürültüsünden, modernizmin getirdiği betonlaşmadan arınmış bölgelere sahip. Özellikle dağ turizmi açısından meraklısına eşsiz mekanlar sunabiliyor. Bölgenin Orman İşletmesine ait piknik ve turizm alanlarında korumaya alınmış hayvanlar ve gezi alanları mevcut.

Bol miktarda yürüyüş parkurları olduğundan günübirlik yürüyüşler için gayet ideal bir yer. Dediğim gibi bu haftayı böyle geçirdim. Dursunbey için pek de yazacak birşey bulamadım Ama siz yinede Balıkesir’de yaşayan biri olarak mutlaka gidip suçıktı da kiremitte alabalık keyfini yapın belki de uğrak yeriniz olabilir derim…

 

************************************

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.

İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu