GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

DURSUNBEY’DE 15 TEMMUZ ANLATILDI

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca organize edilen “İstiklal ve İstikbal Mücadelesi 15 Temmuz” konulu panel önceki akşam Dursunbey’de gerçekleştirildi.

Konuşmacı olarak Fatih Akbaba’nın katıldığı söyleşiye Dursunbeyliler yoğun ilgi gösterirken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Dursunbey AK Parti İlçe Başkanı Üzeyir Sali, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Berber katıldı.

ANLAMLI ANIT

15 Temmuz’da yaşananları Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda yaşanan olaylarla bağdaştırarak anlatan İletişimci Fatih Akbaba’nın verdiği örnekler salonda zaman zaman duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.Söyleşinin son bölümünde söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 15 Temmuz’u asla unutmadıklarını ve unutturmamak adına ellerinden geleni fazlasıyla yapmaya çalıştıklarını dile getirerek özetle şunları söyledi; “Bugün bu değerli iletişim uzmanını Fatih Hocamızı Dursunbeylilerle buluşturarak o kara geceyi hatıralarla bir kez daha yaşadık. 15 Temmuz bizler için ikinci Kurtuluş Savaşıdır. Tabi ki bunu gelecek nesillere doğru anlatmamız lazım. Unutmamamız ve unutturmamız lazım. Bu bir istiklal ve istikbal savaşıydı. Çünkü Türkiye çok darbeler gördü. Darbelere alışkın bir Türkiye vardı. Ama bu diğerlerine hiç benzemiyordu. Ülkeyi tamamen bölmek, parçalamak ve ülkeyi istila etmeyi amaçlayan hain bir girişimdi. Bundan sonra ne yapmamız lazım. Artık yerel yönetimlere de çok iş düşüyor. Sadece genel yönetimler değil, yerel yönetimler de 15 Temmuz’u unutmayacak, unutturmayacak projeler yapmalı, işler yapmalı, eylemler yapmalı söylemler geliştirmeli. Biz 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak için Türkiye’de ilk kez 15 Temmuz Şehitleri ve Ömer Halis Demir Anıtı’nı yaptık. 15 Aralık 2016’da anıtımızın açılışını gerçekleştirdik. 3 defa bu anıt projesiyle ödül aldık. Başbakanımız, bakanlarımız gelip ziyaret ettiler. Çok sade, mütevazı ama çok anlamlı bir anıt olduğunu söylediler.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu