GündemEğitimÖzel Haberler

DÜŞÜNCE ATÖLYESİ’NDE KONUK VAR

Burhan Erdayı İlkokulu BENGİ projesi kapsamında öğrencileri yazarlarla buluşturuyor. Yazar Miyase Sertbarut, Düşünce Atölyesi’nin konuğu oldu.

 

 

 

BENGİ projesi kapsamında okullardaki çalışmalar devam ederken, Burhan Erdayı İlkokulu’nun başarılı öğrencileri en sevdikleri yazarlarla buluşuyorlar. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırma ve yazma becerilerini geliştirmek için bu çalışmayı yaptıklarını söyleyen Okul Müdürü Mahmut Osta, ‘Düşünce Atölyesi’ adıyla hazırlanan proje kapsamında ünlü ve başarılı yazarları okullarında konuk ettiklerini söyledi. Yazar Miyase Serbarut, okulun konferans salonunda öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı. Söyleşinin ardından imza gününe geçilirken, Yazar Miyase Sertbarut, öğrencilerin kitaplarını imzalarken, Burhan Erdayı İlkokulu’na gelmenin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

 

Okumadan Yazılmaz

 

Burhan Erdayı İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencileri ile söyleşide bir araya gelen Çocuk Edebiyatının en önemli yazarlarından Miyase Sertbarut, ‘Ben kitap okumayı çok seviyordum. Hatta annem ve babam köyden şehre giderken alışveriş listesine mutlaka kitap yazardım. Annem ise bana o kitabı almadan gelmezdi. Mercimek, pirinç de alınırdı ama o alışveriş poşetlerinde mutlaka kitap da olurdu. Beni bunlar destekledi. Ben böyle yazmamı çok okumama borçluyum. Çünkü okumadan yazılmaz. Ne kadar okursak hayal dünyamız o kadar geniş olur’ ifadelerini kullandı.

 

‘Çocukların Kitaba İlgisini Artırıyor’

 

Yazarlarla söyleşinin, çocukların kitaplara olan ilgisini artıracağını söyleyen Miyase Sertbarut, Büyükşehir MERHABA’ya şu değerlendirmelerde bulundu; ‘Bu tür etkinlikleri önemsiyorum. Çünkü çocukların kitaplara olan ilgisini artırabiliriz. Kitapların kişiler tarafından yazılabildiği, aslında yapılabilecek güzel bir meslek olduğu anlatılıyor. İlerde yazmak isteyen, öğrencilere  bu da iyi bir motivasyon sağlıyor. Ben bu tür etkinliklerle okuyan insanın sayısının çoğaltılacağını düşünüyorum’ dedi.

 

‘Çocuk Edebiyatı Gelişiyor’

 

Türkiye’de Çocuk Edebiyatı’nın da geliştiğini söyleyen Yazar Miyase Sertbarut, ‘Ülkemizde Çocuk Edebiyatı da hızla gelişiyor. Geçmişte çocuk romanlarının, hikayelerin daha eğitici olmasına dikkat ediliyordu. Şimdi o anlayış biraz değişti. Çünkü eğitici olmaya çalışırken aslında okumaktan soğutabiliriz. O hep arka planda. Çocuk önce oynamak ve eğlenmek ister. Oyun ve eğlenceyi de kitabın içinde bulabilirse kitap okumayı sever. Bizler bu yenilikçi kitaplarla çocukları buluşturmalıyız’ ifadelerini kullandı.

 

Miyase SERTBARUT Kimdir?

 

Ceyhan´da doğdu.  (1963) Gazi Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü´nden 1985 yılında mezun oldu. Çeşitli illerde öğretmenlik yaptı. Yazmaya radyo oyunları ile başlayan Miyase Sertbarut, 1996 yılında Çankaya Belediyesi ve Damar Edebiyat Dergisi´nin birlikte düzenlediği yarışmada ilk ödülünü aldı ve ilk kitabı yayımlandı: “Fasulyem Bulutlara Çıkamaz” Bu ödülün ardından çocuk edebiyatına yönelen yazar, ağırlıklı olarak çocuklara ve ilk gençlik çağına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

 

Çocuk edebiyatı dışında kalan deneme, anlatı ve öyküleri Hayalet Gemi, Bir Yeni Biçem, İnsan, Damar gibi farklı edebiyat dergilerinde yayınlandı.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu