GündemTeknolojiTürkiye Gündemi

e-Devlet’teki Mirasçılık ve Vasiyetnameye Büyük İlgi

22 Şubat tarihinde e-devlet üzerinde devreye giren ve vatandaşların büyük bir akınına uğrayan mirasçılık ve vasiyetname sorgulama servisinin istatistikleri geçtiğimiz günlerde kullanıcılarla paylaşıldı. Daha ilk gününde servis aracılığıla 7 bin 430 defa sorgulama yapılırken, toplamda ise 4 milyondan fazla arama yapıldı.

Alt-üst soy bilgisi sorgulama işleminden sonra çeşitli alanlarda sorgulama uygulamaları başlatıldı. Adalet Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan mirasçılık belgesi ve vasiyetnamenin e-Devlet üzerinde yoğun ilgiye uğradığı belirtildi. Bakanlık ilk olarak sulh hukuk mahkemelerinin kararıyla verilen mirasçılık belgelerine internet üzerinden sorgulama yapılabilmesi için bir çalışma gerçekleştirdi ve daha sonrasında da tüm vatandaşların sorgulama yapabileceği dile getirildi.

22 Şubat tarihinde başlayan uygulamada, ölüm tarihi 1990 yılı veya sonrası olan kişilerin mirasçılık belgesinin olup olmadığı kontrol edilebiliyor. Bundan dolayı da sorgulamanın açılmasıyla bilrikte mirasçılık işlemlerinin 2 bin 540 civarında olduğu açıklandı. Uygulamanın reklamlarının artmasıyla birlikte vatandaşların ilgisi de büyüdü ve bugüne kadar 2 milyon 724 bin 932 kişi mirasçılık belgesini sorguladı.

Miras sisteminin yoğun ilgi görmesinden sonra noter tasdiğiyle birlikte 21 Mart’ta vasiyetnameler de elektronik ortama taşındı. Vatandaşların e-Devlet üzerinden erişebildiği vasiyetname ise toplamda 1 milyon 849 bin 368 kişinin merceği altına girdi. Eğer siz de miras veya vasiyetinizin olup olmadığını merak ediyorsanız buradan sorgulama yapabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu