GündemÖzel Haberler

Edebiyat Öğretmenliği’nden Köfteciliğe

Balıkesir’in en eski köftecilerinden  Köfteci Ali Usta’nın oğlu İsmail Aydoğan  ile görüştük. Ali Hikmet Paşa Mahallesi Şehit Mustafa Dinçer Caddesi’nde 4 senedir hizmet veren Aydoğan Edebiyat öğretmenliğinden köfteciliğe geçiş hikayesini Büyükşehir Merhaba okurlarıyla paylaştı. Ayrıca köftesinin lezzet sırrını paylaşan Köftecim sahibi İsmail Aydoğan başarısının püf noktalarına da değindi.

 

 

Köftecim sahibi İsmail Aydoğan, “Babam Köfteci Ali Usta  Balıkesir’in  en eski köftecilerindendi. 36 sene bu işi yaptı. Allah rahmet eylesin. Bize de bu mesleği bıraktı. Ben de Köftecim olarak 4 yıldır burada hizmet veriyorum. Bu benim baba mesleğim. Üniversite mezunuyum. Edebiyat öğretmeniyim normalde. Farklı dershanelerde çalıştım. Ama sonunda baba mesleğine geri döndüm. Babamın 36 sene yaptığı bu işi, baba mesleğini devam ettirmek için burayı açtık. Biz de artı bir meslek sahibi olduk.  İyi ki de öğrenmişiz. Şükür halimize” dedi.

 

“Müşterilerimizin de dikkatini çekiyor”

 

Edebiyat öğretmenliğinden köfteciliğe geçiş hikayesini anlatan Aydoğan, “Ben Fen Edebiyat Fakültesi mezunuyum. Formasyon eğitimi almadım. O olmayınca öğretmen olarak atanma şansımız olmadı. 4-5 sene kadar dershanede çalıştım. Ayrıca Bigadiç’te çalıştım. Ama çok memnun kalmadım. Maddi yönden de çok iyi değildi. Zaten şu anda dershanecilik de bitti. Tek özel okullar kaldı. Geçmişten gelen babamızın tecrübelerinden faydalanıp kendimizin katacağı kadar katıp harmanlayıp bu şekilde hizmet veriyoruz. bu durum” dedi.

 

“Hijyen konusunda titiz davranıyoruz”

 

Eşinin her konuda desteğini ve yardımını aldığını vurgulayan Aydoğan, “Eşimle beraber çalışıyorum . Sağ olsun her konuda her zaman olduğu gibi bu konuda da bana çok destek ve yardımcı oluyor. Zaten bayan elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Biliyorsunuz ki gıda sektöründe hijyen ve temizlik konusunda çok dikkat edilmesi gerekiyor. Kendisi de çok titiz. Müşterilerin tercih sebebi  olamazın en büyük etmeni temiz olmamız. Eşim her gün günlük olarak camları temizler, yerleri, kullanılan materyalleri temizler.  Müşteriler de buna görüyor. Bizim gıda sektöründe hijyenin önemi çok. Ben daha önceden kurslara gidip sertifikalarımı aldım. Allah şükür hiçbir eksiğimiz yok. Her konuda rahatım. Önceliğimiz hijyen. Sonrası fiyatlarımız da cazip geliyor. Kaliteli ürünü ucuza veriyoruz. Sürümden kazanmaktayız” dedi.

 

“Ekonomik, lezzetli ve temiz”

 

Müşterilere güler yüzlü temiz ve kaliteli bir şekilde hizmet sunduklarını söyleyen Aydoğan,” Kıymamızı günlük alıyoruz. Kelle kıyması zaten kullanmıyoruz. Sucuğumuzu Afyon’dan getirttiriyorum. Peynirimiz kaliteli. Sabah 09:00 gibi açıyoruz. Servisimiz 11 gibi başlıyor. Akşam da 21:30’a kadar buradayız. Çok müşterimiz olsundan ziyade az olsun öz olsun. Zaten çok fazla kar amacı güden bir işletme değiliz. 10 liraya köfte satıyorum ben. Çoğu yerde bunun üstünde satılıyor. Sürümden kazanıyoruz. Müşteri de ekonomik, lezzetli ve temiz istiyor. Çoğu insan zaten asgari ücret ile çalışıyor. Çok pahalıya satmanın da bir mantığı yok. Yerimiz küçük ama Allah’a şükür işlerimiz çok iyi. Bir de mahalle içindeyiz. Porsiyon, ekmek arası nasıl arzu ediyorlarsa o şekilde veriyoruz. Köftemiz çok yağlı değil. Lezzetli. Turşuları bile eşim kendi yapıyor. Her şeyin en güzelini, kalitelisini ve doğalını kullanıyoruz” dedi.

 

“Serviste hızlıyız”

 

Paket servisi yaptıklarını da söyleyen Aydoğan, “Köfte sucuk ekmek, tost en çok sattığımız ürünler. Evlere ve iş yerlerine paket servisimiz de var. Çok uzak olan yerleri götürmeyi tercih etmiyorum çünkü uzak olursa soğuma ihtimali oluyor. Ben kendim bu konuda çok özenli davranıyorum. Çünkü kimse sipariş ettiği bir ürünü soğuk yemek istemez. Paşaalanı, Toygar, Sakarya, Alihikmet Paşa, Maltepe Mahallelerine daha çok sipariş götürüyorum. Paket sevisini de en hızlı şekilde götürmeye çalışıyorum. Müşterilerimizin hoşuna gidiyor. Müşteri de memnun kalıyor. Hatta bazen ne çabuk geldin diyorlar. Hızlı olmak zorundayız. O tadını kaybetmeden kendilerine yetiştiriyorum” dedi.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu