GündemSpor

‘EDİP UĞUR GİDERSE GEREĞİNİ YAPARIM’

 

Uzun süre sonra basın toplantısı düzenleyen Balıkesirspor yönetimi, sosyal medyadaki yazılıp çizilenden, Can Hoca’nın kararlarına, Kaptan Burak Çalık konusundan, prim ve bonuslara kadar her şeyi konuştu ama son soru ve cevabı gündeme oturacak cinstendi. Başkan Boncuk, Edip Uğur’un bırakması halinde başkanlığı hemen bırakacağı sinyalini verdi.

ESKİ KAPTAN HER AN KADRO DIŞI KALABİLİR

Göreve başladıkları üç aylık süreçte basınla bir araya gelmemeye özen gösteren Balıkesirspor yönetimi, geçtiğimiz hafta iptal ettiği basın toplantısını dün sabah saatlerinde gerçekleştirdi. Ali Hikmet Paşa Tesisleri’ndeki toplantıda önce kendisi gündeme dair açıklamalar yapan Balıkesirspor Başkanı Remzi Boncuk daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Teknik Direktör Can Cangök ve eski futbolcu İlhan Eker gibi isimleri yaptıkları hizmetleri dolayısıyla onore ederek arkasında durduğunu ve bundan sonrada görev süresince hep arkalarında olacağını ifade eden Başkan Boncuk, Okan konusunda açık kapı bırakırken esas sorunun başı olarak, yaptığı tüm anlatımlarla Kaptan Burak Çalık’ı işaret etti. Burak Çalık’ın, Okan Alkan’ın affedilmemesi durumunda antrenmanlara çıkmayacağını söylediğini dile getiren Boncuk, gelinen süreçte kaptanlığın Burak’tan alınarak Nizamettin’e verildiğini söyledi.

BONCUK: CAN CANGÖK’ÜN ARKASINDAYIM

Sosyal medya hesaplarından kulübe ve yönetime sürekli saldırı yapan bir grup olduğunu ve bu gruplarla hukuk önünde hesaplaşacaklarını belirten Boncuk, bu tür Balıkesirspor adını kullanan hesapların kapatılması yönünde işlem başlattıklarını dile getirdi. Burak Çalık’ın kulübün en pahalı futbolcusu olduğunu, belli maç başı ücretlerinin yanı sıra attığı goller kadar da bonus aldığını, bu ücretlerinin karşılığında sadece futbol oynaması gerekirken, idmana çıkmamak, yönetime rest çekmek gibi faaliyetlerinden dolayı problemler yaşadıklarını söyleyen Başkan Remzi Boncuk, eski kaptan hakkında henüz kadro dışı bırakma gibi bir kararlarının olmadığını ifade etti. Sosyal medya dahil, maçı izleyen tüm taraftarların teknik direktör gibi kadro tercihine ve oyun planına dair açıklama yaparak eleştirdiğini ancak gerçek teknik direktörün Can Cangök olduğunu belirten Boncuk, Can Cangök’ün görev süresince takımın başında olacağını ve kendisinin yıpratıcı eleştirilerden rahatsız edilmemesini istedi.

 

 

BURAK’IN OLAYINI BASIN ANLAYAMAMIŞ!

En son Samsunspor maçından sonra milli maç arası nedeniyle iki haftalık bir hazırlık süreci vardı Gaziantepspor maçına. Burak Çalık antrenmanlara çıkmadı. Ondan sonraki haftada çıktı idmanlara. Dolayısıyla bir hafta çıktı bir hafta çıkmadı, karışıklık buradan çıktı. Bunun neticesinde hocamız kendi inisiyatifi doğrultusunda Burak Çalık’ı maç kadrosuna dahil etmedi. Burada da şöyle bir karışıklık var; bir futbolcunun maç kadrosuna alınıp alınmaması farklı bir şey, o oyuncunun yönetim kararıyla kadro dışı bırakılması farklı bir şey. Okan yönetim kararıyla kadro dışı bırakılmıştır. Burak Çalık o günkü maç kadrosuna alınmamıştır. Antrenmanlarına devam etmektedir. Bunun da iyi ayırt edilmesini istiyorum. Sosyal medyada da bir bilgi kirliliği var. Basın da bunu iyi anlayamadı.

CAN CANGÖK’E BAŞKANDAN SONSUZ KREDİ

Sürekli hoca sorgulanıyor. Sizin için iyi hoca, otobüsü futbolcuların altından alan hoca mı yani? İlla birilerine milyonlarca para verip de kulübü zora sokan hoca mı? Can Hoca ne para konuşur ne transfer konuşur. Para verirsen alır. Para vermezsen almaz. Bu kulübün gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından, bu kulübü en az kendisi kadar seven. Canı, malı gibi koruyan bir insandır. Teknik Direktörlüğünü eleştirebilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz ama insanlığına tek laf ettirmem. Arkasında dururum her zaman Can Hoca’nın. Kişiliğine de kimse laf söyleyemez. Bu ligde Can Hoca’nın fiyatına çalışan Teknik Direktör var mı acaba? Niye çelme takılmaya çalışılıyor. Sportif anlamda diyorsanız ligin üçüncü takımı 14 puanda, yedinci takımı da 14 puanda Balıkesirspor’un puanı da 12. Daha ligin başı 8 tane maç oynanmış. Kaç tane hoca değişti? Can Hoca’nın yendiği hocalar kim? Hikmet Karaman, İsmail Kartal. Yapmayın ya. Bu kadar yüklenilir mi? Takımda huzursuzluk varmış. Hiç öyle bir şey yok. Bütün takımın keyfi yerinde. Herkes gayet güzel çalışıyor. Suni şeyler yaratılıyor. Tamamen yanlış bilgilerle senaryolar üretiliyor. Yani şu Furkan ile Can Hoca’nın meselesini nasıl düşünüp de böyle birşeyi ortaya koyar ve sonra bunu yazar duyurur. Düşünmesi lazım adamın. Furkan zaten bizim alt yapımızdan yetişti. Düne kadar takım otobüslerimiz durduruluyordu. Şimdi neredeyiz. Herkes bize Hoca olmak istiyor. Herkes takıma gelmek istiyor. Geçen hafta alt yapımız U15 Fenerbahçe’yi yendi. U 16 İstanbul’da yendi Fenerbahçe’yi. Alt yapıda bir düzelme var. Yani Balıkesirspor’da kötü giden hiçbirşey yok. Ama son bir haftada öyle bir algı yaratıyorlar ki tam bir kaos ortamı. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Biz Balıkesirspor’un iyi yerlerde olmasını istemiyor muyuz yani? Nedir bu kargaşa. Birileri mikser gibi ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Pire deve yapılıyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu