İlçe HaberleriEğitimSpor

EDREMİT’TE SPORU SEVDİREN PROJEYE BÜYÜK İLGİ

Edremit’te Sporda Yetenek 10’la Gelecek Projesi kapsamında Kaymakam Ali Sırmalı başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kaymakamlık toplantı salonunda iki grup halinde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına; Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve okul yöneticileri katıldı. Edremit’teki 21 proje okulunda başarıyla uygulanan 3695 öğrenci sportif faaliyetlere katılıyor.

Bu kapsamda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına başkanlık eden Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı yaptığı açıklamada: ” Vali Ersin Yazıcı öncülüğünde başlatılan Balıkesir merkez ve ilçelerinde dezavantajlı bölgelerde bulunan ilk ve ortaokullarda okuyan risk gurubu öğrencilerin spora kazandırılması amacıyla yürütülen projemiz kapsamında sık sık değerlendirme toplantıları gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin nitelikli bireyler olarak yetişebilmesi için; genel eğitimin ayrılmaz ve önemli bir parçası olan spor eğitimine de ağırlık verilmesi, çocuklarımıza spor ortamının sunulması, spor yapma fırsatının tanınması, yeteneklerinin tespiti, yönlendirilmesi ve takibinin yapılması amacı ile ilçemizde yürütülen proje kapsamında 21 proje okulunda toplamda 3695 öğrencimizi sporla buluşturmaktayız.

Bu kapsamda okul müdürlerimiz ile yaptığımız değerlendirme toplantılarında; projeye katılımın en üst seviyeye çıkartılması ve projemizin eksiksiz bir şekilde yürütülebilmesi için; açılacak kurslar, eğitmen/antrenör ihtiyacı ile kurslar için gerekli olan malzemeler konusunda değerlendirmelerde bulunuyoruz. İlçemizde başarıyla uyguladığımız projemiz kapsamında öğrencilerimize sporu sevdirmeyi amaçlamaktayız. Geleceğimiz olan çocuklarımızın, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendisi ve çevresiyle barışık, kendini ifade edebilen ve sosyalleşmiş, insanları, doğayı seven, sağlıklı ve hareketli bireyler olarak yetişebilmeleri için var gücümüzle çalışma gayreti içersindeyiz. Bu nedenle ilimizde bu projeyi başlatarak öğrencilerimize sporla buluşturan Sayın Valimiz Ersin Yazıcı’ya teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu