Gündem

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı.

Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: “Ulusal Egemenlik çağdaş demokrasinin temelidir. Ülkemiz için bu temel 20 Nisan 1920’ de babadan oğula geçen saltanat yönetiminin terk edildiği, egemenliğin tek elden alınarak millete teslim edildiği tarihte atılmıştır. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı bu tarihi aynı zamanda dünya çocuklarına “bayram” olarak armağan etmiş ve bu yönüyle de dünya ölçeğindeki eşsiz liderliğini bir kez daha göstermiştir.

Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesi; Türk Ulusunu doğrudan ilgilendiren tüm kararların sadece Türk Ulusuna ait olduğunu, başkaca hiçbir ülke ya da kuruluşun hükümranlık hakkı olamayacağını, egemenlik haklarımızdan kısmen veya tamamen vazgeçme anlamına gelen her tür teslimiyetçi ideoloji ya da siyasal anlayışa kesinlikle izin verilemeyeceğini ifade eder” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİMİZDEKİ YANLIŞLAR HALA HAZIRDA GİDERİLMİŞ DEĞİLDİR.

Kayabay, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan’ı, umudumuz ve geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza bayram olarak armağan etmesi; O’nun çocuklara karşı sarsılmaz güveni ve büyük sevgisinin bir göstergesi olduğu gibi, dünya barışına verdiği önemin de açık bir ifadesidir.

Ancak son yıllarda Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği çocuklar, kendilerinden büyük yüklerin taşıyıcısı olmak zorunda bırakılmış; çocuk olmaktan çıkartılmış; çocuk işçi, çocuk gelin, çocuk kurban olarak gündemde yer almaya devam etmişlerdir. Bugün bile cinsel istismara yönelik düzenlemeler yeniden tartışılırken ceza artırımından başkaca çözüm düşünülmemesi ,koruyucu her hangi bir düzenlemeye gidilmemesi yasa düzenleyicilerin eksikliğidir. Eğitim sistemimizdeki yanlışlar hala hazırda giderilmiş değildir.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Anayasamızın değiştirilemez ilkeleri çerçevesinde bağımsız bir ülke olarak tek amacımız akıl ve bilimin önderliğinde çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmaktır. Binlerce yıllık ortak bir tarih ve kültürel birikimin yarattığı Türk Ulusu, bütün sorunlarına çözüm bulacak ve uygulayacak güç ve yetenektedir. Bu, Ülkemize ve yarının büyükleri çocuklarımıza olan en temel görevimizdir. En yakın zamanda tüm sorunlarını çözmüş bir Türkiye göreceğimiz inanç ve temennisiyle tüm Ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını kutluyor, “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.” düşüncesi ışığında bugünleri bize armağan eden Büyük Önderimizin önünde saygı ile eğiliyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu