GündemEğitim

‘‘EĞİTİM ÇÖZÜM BEKLİYOR’’

Eğitim camiasında gerek genelde gerekse yerelde sorunlar olduğunu söyleyen Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, ‘‘Bu sorunların bir an evvel çözülmesi için yetkilileri uyarıyoruz’’ dedi.

Eğitimcilerin genel politikalar ve Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden yapılan uygulamalardan kaynaklanan sorunlarının olduğunu söyleyen Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Bulut,‘‘Hem ilimizde hem de genelde eğitim emekçilerinin yaşadıkları sorunlar gün geçtikçe artmakta gerek Bakanlığın gerekse Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden yapılan uygulamalardan kaynaklanan sorunların bir an önce çözülmesi için yetkilileri uyarıyoruz’’ dedi.

‘‘BAKANLIK BU KARARINDAN ACİLEN VAZGEÇMELİ’’

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Bulut, ‘‘Milli Eğitim Bakanlığının özel eğitim hizmetleri yönetmeliği incelendiğinde özel eğitime muhtaç ilkokuldaki çocuklarımızın gelişimi ve rehabilitasyonu için beden eğitimi, görsel sanatlar, müzik derslerine branş öğretmenlerinin girmesi son derece önemli ve faydalıdır. Yapılan yönetmelik değişikliği ile ilkokullarda özel eğitim alan çocukların din kültürü ve ahlak dersine branş öğretmeni girer denmesi bakanlığın niyetinin ve amacının çocuklarının rehabilite edilmesinin olmadığını düşünüyoruz. Özel eğitime muhtaç ilkokul çocuklarımızın soyut bir kavram olan din ve ahlak bilgisine olan ihtiyacından daha fazla beden eğitimi, görsel sanatlar ve müzik derslerine ihtiyacı olduğu ve uzman arkadaşlar tarafından verilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Bakanlığın acilen bu kararından vazgeçmesini talep ediyoruz. Evde eğitim kapsamında örgün eğitimin dışında kalan öğrencilere eğitim vermek amacıyla Valilikler ve Kaymakamlıklarca re’sen görevlendirmeler yapılmaktadır. Bu proje eğitimden mahrum olan çocuklarımız açısından çok önemli ve gerekli olduğunu kabul ediyoruz. Fakat bakanlık görevlendirilen öğretmenlerin karşılaşabileceği olumsuzlukları gözardı ettiğini ve önemsemediğini düşünmekteyiz. Bu talepler eğitim emekçilerinin ortak talepleridir. Bu yaşanan olumsuzluklar arkadaşlarımızın çalışma isteğini ve başarıyı olumsuz etkilemektedir. Bu konuda yetkililerde üstüne düşen görevleri yerine getirmelidir’’ şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu