EğitimEkonomiGündem

EĞİTİM-İŞ ‘‘YENİ BÜTÇEDE EMEKÇİNİN ADI YOK’’

Eğitim-İş Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Demiralp, yeni bütçede memur, işçi ve emekçinin gözetilmediğini söylerken, Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan bütçeyi de eleştirdi.

Bütçe konusunda açıklamalarda bulunan Eğitim-İş Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Demiralp şu ifadeleri kullandı; ‘‘ Ülkemizde ekonomik bunalım derinleşerek devam ediyor, bunun karşısında mevcut iktidar hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya devam ediyor. Enflasyon son 15 yılın zirvesine çıkarak yüzde 25.50 oldu. Bu durum Merkez bankasının yılsonu enflasyon rakamının 3 puan üzerinde yer alarak, 3 ayda hem başkanlık rejiminin krizini hem de buna bağlı olarak ekonomik yönetiminin krizini ortaya koymuştur. Son Sayıştay raporları da açıkça ortaya koymuştur ki bu iktidar yolsuzluğun bir diğer adıdır. 2019 Bütçesi T.B.M.M komisyonunda görüşülmeye devam ediyor. Hepimizin bildiği üzere bu bütçeyi geçmiş dönemlerden ayıran temel bir özellik bulunmaktadır. Tek bir kişinin isteğine ve iradesine bağlı olarak hazırlanmıştır.

Yeni rejimin yeni bütçesinde yurttaşa, emeğe ve emekçilere yer verilmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi de yüzde 23’lük artışla 92 milyar 528 milyon TL’den 113 milyar 813 milyon TL’ye; yükseltilmesi planlanmaktadır. Yani ülkemiz de Eğitime ayrılan bütçenin neticesinde eğitime verilen desteğinde boyutu gözler önüne serilmektedir. Gelinen son noktada artan hayat pahalılığı ve faturalara yansıyan fahiş zamlar yurttaşlarımızın cebindeki paraya eritmeye devam emektedir. Yeni bütçe; memurun, işçinin, emekçinin adının olmadığı bir bütçedir. Bizler tek adam bütçesini asla ve asla kabul etmiyoruz. Yeni bütçenin yurttaşın ve emekçinin hakkını asla ve asla gözetmediğini biliyoruz. Bu noktada emekten ve yurttaş yana bir bütçenin hazırlanması için sesimizi her alanda duyurmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu