GündemEğitim

Eğitimcilere Sertifikaları Verildi

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’nde Bengi-Stem  (Eğitimcilerin Eğitimi) projesinin kapanışının sertifika töreni yapıldı. Eğitimcilere sertifikalarını veren  NEF Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl, Büyükşehir MERHABA’ya konuştu.

 

 

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Balıkesir genelinde öğrencilerin problem çözme, karar verme, kişisel sorumluluk ve öğrenmeyi öğrenme gibi konularda kendilerini yetiştirmeyi yaygınlaştırmak amacıyla Stem geliştirilmişti. 18 ilçe ve 1 merkez olmak üzere 19 STEM Eğitim Merkezi kurulması hedeflendiği projede, bu kapsamda öncelikle öğretmen eğitimlerinin verilerek” STEM Lider Öğretmenler”in yetiştirilmesi amaçlandı.  Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından destek verilen proje kapsamında, ‘Eğitimde Alternatif Bir Yaklaşım’ (STEM) isimli başlatılan projesinde sona gelindi ve 10 gün devam eden eğitim sonunda  katılımcı öğretmenlere sertifikaları verildi.

 

Yıldız ‘Oldukça Önemli Bir Proje’

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘Eğitimde yeni bir yaklaşım STEM vesilesi ile bir aradayız. BENGİ Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri, GMKA ve Balıkesir Üniversitesi ile hayata geçirilen bu projenin tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum’ ifadelerini kullandı.

 

Satıl ‘Proje Çözüm önerileri Getirilecek’

Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl,  ‘Balıkesir Valiliği, Balıkesir Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliğini öngören bir protokol gerçekleşmişti. Yapılan bu protokol çerçevesinde yaklaşık on gündür eğitimcilerin eğitimi konusunda bir proje çalıştayı yapıldı. Balıkesir Üniversite’miz ve Necatibey Eğitim Fakültesi olarak bizler de fiziki ve  akademik olarak destek verdik.  Mühendislik, Fen ve Teknoloji ve Matematik alanları bir arada harmanlanarak disiplinlerarası çözüm önerileri getirecek bir eğitim oluşturuldu. Öğrencilerimizin buna ihtiyacı var. Artık tek taraflı değil de seminer algısı verilerek, yaparak ve yaşayarak öğrenecekleri  bir çalışma yöntemini öğretmeye çalışıyoruz.

 

Satıl ‘Çalışmaların Devamı Gelecek’

Öğretmenlere verilen bu eğitimin oldukça yararlı olduğunu söyleyen NEF Dekanı Prof. Dr. Fatih Satıl, ‘Öğrencilere bu disiplini kim verebilir? Elbette öğretmenleri. O yüzden  bu proje kapsamında eğitimcilerimize de bu eğitimler verilerek, eğitim aşamasında katlanarak ilerlemeyi hedefledik. Öğrenciye analitik yetenek, soru çözme becerisi ve etkili ders çalışmada da öncü olan bu projede eğitimcilerimiz aldıkları eğitimlerle daha da faydalı olabilecekler. Bu noktada Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah Balıkesir’de eğitim camiası, öğretmen ve öğrencilerimiz için çok başarılı bir çalışma olacaktır. Bunların devamı da gelecektir’ ifadelerini kullandı.

 

Serap Tetik Acar

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu