GündemÇocukçaEğitim

‘‘EĞLENİRKEN ÖĞRENİYORUM’’

Sevgili çocuklar bugün ‘Çocukça’ sayfamızda Sevinç Kurşun İlkokulu 2-H sınıfının birbirinden harika öğrencileri yer alıyor. Öğretmenlerinden ayakkabı bağcıklarını bağlamayı, yoğurt kabından örgü örmeyi öğrenen minik öğrenciler, eğlenerek öğreniyorlar.

Öğrencilerin belli başlı becerilerinin gelişmesinin önemine değinen Sevinç Kurşun İlkokulu 2-H sınıfı Öğretmeni Sergül Üstün, ‘’Öğrencilerin el becerilerini değerlendirmek ve boş zamanlarını eğlenceli bir şekilde geçirmeleri için böyle bir çalışma yapıyoruz. Öğrencilerimin ilgisi beni çok mutlu etti. Şimdi bazı öğrenciler babalarına, kardeşlerine de örmeyi planlıyorlar. Yoğurt kabı ve çubukları geri dönüşüme tabi tutarak eğlenceli bir aktivite haline getiriyoruz. Bu eğlenceli örgüyü herkes yapabilir’’ ifadelerini kullandı. Yoğurt kabından atkı örgüsü yapan minik öğrencilerin ayakkabı bağlama becerileri de kazandığı eğlenceli aktivitelerde öğrenciler eğlenirken öğreniyorlar.
Fahri Enes: Arkadaşlarımla beraber atkı ördük. Atkı örmek çok kolay ve eğlenceliydi. Ben tüm arkadaşlarıma tavsiye ederim. Çünkü kendi atkımızı kendimiz örüyoruz. Hem de çok kolay ve eğlenceli bir şekilde. Herkes atkı örmeyi başarabilir. Çok renkli ve güzel bir aktivite. Öğretmenimize bize atkı örmeyi öğrettiği için çok teşekkür ederim.

Duru Aydoğan: Öğretmenimiz bize gösterdi. Biz de atkı ördük. Çok eğlenceliydi. Yoğurt kabının etrafındaki çubuklara örgü iplerini sararak çevirdik. Çok eğlenceli ve güzel bir aktiviteydi. Ben kardeşime de atkı örmeyi düşünüyorum. Çünkü bu faaliyeti çok sevdim. Hem de çok kolaydı.

Nisanur Gültekin: Ben ayakkabı bağcıklarımı kendim bağlayabiliyorum. Eskiden bağcıklarımı bağlamayı bilmiyordum ama öğretmenim öğretti. Artık bağlayabiliyorum. Öğretmenimiz bize bağcık bağlamayı, atkı örmeyi, Düğme iliklemeyi öğretiyor. Bunlar da çok güzel beceriler. Hem bunu yapıyoruz hem de çok eğleniyoruz.

Beyza Delioğlu: Eskiden ayakkabılarımı ablam bağlıyordu. Ben bağlayamıyordum. Ama Öğretmenim öğretti. Artık ayakkabılarımı ben bağlayabiliyorum. Çok da rahat oluyor. Hem geç kalmadan hızlı bir şekilde ayakkabı bağcıklarımı bağlıyorum. Hem de artık büyüdüğümü hissediyorum.

Emre Gülfidan: Okulda ayakkabı bağcıklarımızı bağlamayı ve yoğurt kabından örgü örmeyi öğrendik. Öğretmenimiz bize çok güzel bilgiler öğretiyor. Böylelikle hem artık kendi ayakkabı bağcıklarımızı rahatlıkla bağlayabiliyoruz hem de eğlenceli zaman geçirebiliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu