GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

EKONOMİ TOPARLANIYOR TOPARLANACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan gerginlik, ekonomideki dalgalanmalar konusunda iş dünyasına birtakım mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada “Makul süre içinde her şey düzelecek, piyasalar rahatlayacak. Hiç korkmayın, hepsi geçecek” Erdoğan, Türkiye ile ABD gerginliği konusunda, “Makul süre içinde her şey düzelecek. Piyasalar rahatlayacak. Hiç korkmayın, hepsi geçecek. Vatandaş neyin nereden geldiğinin farkında” dedi. Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Türkiye ve ABD arasında Rahip Andrew Brunson’ın tutukluluğu ve ABD’nin yaptırım kararlarıyla başlayan krizi çözmek üzere ABD’ye giden Türk heyetinin temasları merakla beklenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan piyasayı rahatlatan mesaj geldi. İş dünyası temsilcilerini kabul eden Erdoğan’ın, ekonomideki son gelişmelerle ilgili olarak, “Makul süre içinde her şey düzelecek, piyasalar rahatlayacak. Hiç korkmayın, hepsi geçecek” mesajı verdiği öğrenildi.

‘PİYASALAR DÜZELECEK’

Edinilen bilgiye göre, toplantıda ABD ve diğer dış kaynaklı piyasadaki gelişmeler gündeme geldi. Son gelişmelerle ilgili iş ve çalışma dünyasının temsilcilerine mesaj veren Erdoğan’ın, “Makul süre içinde her şey düzelecek, piyasalar rahatlayacak” dediği bildirildi.Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin katkısıyla bundan sonra sürecin daha hızlı işletileceğine işaret eden Erdoğan’ın, “Hiç korkmayın, hepsi geçecek, özel sektör de vatandaşımız da neyin nereden geldiğinin farkında” ifadelerini kullandığı kaydedildi.Görüşmede, iş dünyası ve çalışma hayatı temsilcilerinin, gündemlerindeki ekonomi konularını Erdoğan’a ilettiği ifade edildi. Maliye Bakanlığı’nın, iş dünyasının üzerinden olabildiğince yük alması taleplerinin gündeme geldiği toplantıda, ABD’ye giden Türk heyetinin temaslarıyle ilgili olarak da, “Sürecin işlediği” yorumları yapıldı.HT

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu