GündemEkonomi

Ekonomiye Odaklan!

 

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Abdullah Bekki, halk oylamasının sonrasında ekonomik olarak durağanlık istemediklerini belirtti ve ekonomiye odaklanın ‘dedi.

 

 

Türkiye ekonomisi ve Balıkesir ölçeğinde ekonomi vuguları yapılan yazılı açıklamada Referandumlar, tüm dünyada demokrasi kültürünün parçası. Toplumun demokratik bir olgunluk içinde verdiği oyun rengine güveniyoruz. Türk halkı refah, barış ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir toplumsal düzen beklemektedir. Bu toplumsal düzenin demokratik hukuk devleti ve dışa açık piyasa ekonomisi kuralları altında işlerlik kazanacağı bir gerçektir. Referandum sürecinin tamamlanmasıyla artık geleceğe ve ekonomiye odaklanma zamanı geldi’ Denildi.

 

TEŞVİK GEREKİYOR

 

BASİAD devamında, ‘ekonomik teşviklerin önemine değindi ve Balıkesir özelinde de; Sermaye piyasalarının gelişimi ve alternatif finansman araçları yoluyla reel sektöre kaynak yaratılması; Analitik, özgür ve yaratıcı düşünme, STEM (fen, teknoloji, mühendislik, matematik) ve İngilizce yetkinliği başta olmak üzere bilgi çağının gerektirdiği becerileri önceliğe dönüştüren kapsamlı bir eğitim reformunun hayata geçirilmesi; Gıda enflasyonuna da neden olan artan üretim maliyeti, arz açığı, ürün zincirlerindeki aksaklıklar gibi yapısal sorunların çözülmesi; Sürdürülebilir turizmin tesisi yönünde bütüncül bir eylem planının hazırlanıp devreye alınması; Enerji sektöründe serbest, sürdürülebilir ve öngörülebilir piyasa hedefli reformların hayata geçirilmesi; Genç işsizliği ile mücadele için eğitim ile işgücü piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi ve vasıf uyumunun gözetilmesi; İstihdam üzerindeki vergi ve prim yükünün OECD ülkeleri ortalamasına çekilmesi, güvenceli esnek çalışma biçimlerinin geliştirilmesi; Toplumsal cinsiyet eşitliğinin eğitim, çalışma ortamı ve yönetime katılım başta olmak üzere hayatın her alanında sağlanmasına yönelik kararlı adımlar atılması; yeni anayasal sistem içinde ilerlemenin temeli olacak’ açıklamasında bulundu.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu