GündemÇocukça

El Ele Büyüyen Duygudur Yardımlaşma

Yakup Mihriye Akdeniz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri olarak biz yardımlaşma duygusunun önemini biliyor ve bu duyguyla hareket ediyoruz. Okulumuzdan herkese sevgilerimizi gönderiyor ve yardımlaşarak sevgiyi büyütelim diyoruz.

 

 

Hem bireysel hem toplumsal olarak yardımlaşmanın insan açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Yakup Mihriye Akdeniz Anadolu İmam Hatip Lisesi 9/D sınıfı öğrencileri yardımlaşma hakkındaki düşüncelerini paylaştılar.

 

Zeynep Kübra: İnsan olarak en büyük görevlerimizden bir tanesi yardımlaşmadır. Bu yüzden bir çok yardımda bulunuruz. Sokaktan geçen teyzeleri ve ya küçük bir çocuğun mutlu etmek gibi.  Bunun dışında yardımda bulunduğumuzda bunu çok fazla duyurmamalıyız. En güzel olanı afişe etmeden yapılan yardımlardır.

 

Sümeyye: Yardımlaşma toplum olarak hepimizi etkiler. Yaşlılarımıza karşıdan karşıya geçerken ihtiyaçları oluyor. Hayvanlara da yardım etmeliyiz. Yardımlaşma hoşgörüyü de etkiler. İnsan olarak bir takım görevlerimiz vardır. Hem bireysel hem toplumsal olarak yardımlaşma insan açısından büyük önem taşır. Bu nedenle günlük hayatımızda ihtiyacı olanlara yardım etmeliyiz.

 

Zeynep: Yardımlaşma çok güzel bir duygudur. Ama gösteriş yapmadan yardımlaşmamız gerekiyor. Sağ elin verdiğini sol el duymamalıdır. Bir iyiliği yapıyorsak kimse görmemelidir.

 

Selin Feyza: Yardımlaşmanın insanın en önemli duygularından biri olduğunu düşünüyorum. Bir elin nesi var, iki elin sesi var diyerek de bunu açıklayabiliriz. Tek başımıza yapamadığımızı yardımlaşarak yapabiliriz. O yüzden yardımlaşma çok önemlidir.

 

Rabia Nur: Yardımlaşma her konuda olabilir. Mutlulukta da olabilir. Bir insan her türlü zorlukta yanında bir yakını olup ona yardıma dokunur. Hem yaşamın ortak noktası olur. Böylelikle yaşam daha da kaliteli olur ve güzelleşir. Yardımlaşarak hoşgörülü ve sağduyulu bir toplum haline gelmek de mümkündür.

 

Sena: Yardımlaşma insanoğlu için çok önemlidir. Bizim Suriyelilere yardımız oldu. Kumbaralarımız var sınıflarımızda ve herkes destek oluyor. Yardımlaşma insanın doğasında var. Bilmeden de bazen yardım edebiliyoruz.

 

Merve: Yardımlaşma büyük ve geniş bir kavramdır. Biz de şu an Suriye ve  başka bir ülkeye yardım ediyoruz. Yardım kutumuz var. Yardım etmek çok güzel bir duygu. Bir işi kendi başımıza yapamadığımız zaman ve ya  başaramıyorsak mutlaka birinden yardım almamız gerekiyor. Yardım ettiğimizde bir elin verdiğini diğeri duymamalı. Birine yardım edildiği zaman övünülmemeli. Gizli olması gerekiyor.

 

Mihriban: Yardımlaşma insanın dünyaya geldiğinden itibaren temenni bir şekilde hiç gitmeyecek bir değerdir. Biz ilkokula başladığımızda annelerimiz, babalarımız, abla ve abilerimiz bize yardım ediyorlardı. Ders konusunda ve diğer konularda. Biz onların yardımı ve desteği ile büyüdük ve şu an biz başkalarına yardım ediyoruz. Suriyeli bir çocuğa yardım ediyoruz. Çok güzel bir duygu. Ama bunu duyurmadan yapmalıyız. Bazı magazin haberlerinde de görüyoruz. Zenginler yardım ve bağış yapıyorlar ama deşifre ediyorlar. Bunu göstermekten ziyade gizli bir şekilde yapılsa daha büyük bir hayra girer.

 

Gökçe: Yardımlaşma çok güzel bir duygudur. Ancak bunu gizli yapmalıyız. Bir yardım ettiğimizde ben sana yardım ettim sen de karşılığını bekliyorum manasında  yapılmamalıdır. Önce yakın insanlardan başlamalıyız. Fakir biri varsa önce yakınımızdakinden başlamalıyız. Yardım yaptığımızda bunu afişe etmemeliyiz.

 

Sultan: Paylaşmak ve yardımlaşmak çok güzeldir. Ama bunu kimseye haber vermeden, duyurarak, başkalarına söyleyerek yapmamalıyız. Kendi içimizde kalmalı. Sadaka da bir yardımlaşma türüdür. Ama Allahuteala sadaka hakkında buyurduğu gibi sağ elin verdiğini sol el duymamalı ve gizli olmalıdır. Bu söz yardımlaşmanın nasıl yapılması gerektiğini bence net bir şekilde açıklıyor.  Bir arada yaşayan insanlar sürekli yardımlaşma içerisinde olursa hem daha mutlu hem de daha huzurlu olurlar.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu