GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Elektrik ve doğalgaza ne kadar zam geldi?

Son bir yılda elektrik ve doğalgaz fiyatlarına ne kadar zam geldi? Gelen bu zamlarla birlikte 4 kişilik bir ailenin aylık elektrik ve doğalgaz gideri ortalama kaç lira oldu? Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, son bir yılda elektrik ve doğalgaza gelen zam oranları hakkında çarpıcı rakamlar verdi.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, son bir yılda elektrik ve doğalgaza gelen zam oranını açıklayarak, “Elektrik ve doğal gaz zamları freni patlamış otomobil gibi yoluna devam ediyor” dedi.Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, son bir yılda doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar hakkında şu bilgileri verdi:“Eylül 2017’de konutlarda 0.4118TL/kwh olan elektriğin tüketiciye satış fiyatı 1 Eylül 2018’de 0.5479TL/kwh oldu. Yani, son bir yılda elektriğin konutlarda tüketiciye satış fiyatı yüzde 33 oranında arttı. 4 kişilik bir ailenin bir aylık elektrik tüketimi ortalama 230kwh olup, aylık elektrik gideri 126TL oldu.Eylül 2017’de konutlarda 1 m3 doğal gazın fiyatı 1.1293TL iken, 1 Eylül 2018’de son zamla birlikte ortalama 1.4003TL oldu. Yani, son bir yılda doğal gazın konutlarda tüketiciye satış fiyatı yüzde 24 oranında arttı. 4 kişilik bir ailenin bir aylık doğal gaz tüketimi ortalama 125 m3 olup, aylık doğal gaz gideri ise 175TL oldu.

4 KİŞİLİK BİR AİLENİN AYLIK DOĞALGAZ VE ELEKTRİK GİDERİ KAÇ LİRA OLDU?

Bu duruma göre, 4 kişilik bir ailenin bir aylık elektrik ve doğal gaz gideri ortalama 301TL oldu. Eşi çalışmayan 2 çocuklu asgari ücretlinin eline geçen paranın yüzde 17.93’ü elektrik ve doğal gaz tüketimine gidecek. Tabi ki, bundan sonraki zamlarla bu oran daha da artacak.Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara tepki göstererek, “Görülmektedir ki, son zamlarla birlikte elektrik ve doğal gaz giderleri maaş artışlarını katlamıştır. Fireni patlayan elektrik ve doğal gaz zamları yoksulluğu artıracaktır.” dedi.(Tarımdanhaber)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu