GündemEkonomi

ELEMANLAR İŞKURDAN

İşkur İşverenlerin Eleman İhtiyaçlarını Tespit Ediyor.İşverenlerin eleman ihtiyacını karşılamak için özel çalışmalar gerçekleştiren İş Kur İl Müdürü Nazım Balcı yaptıkları ziyaretlerde eleman ihtiyacı tespitleri doğrultusunda çözüm noktasında geri dönüşüm sağladıklarını bildirdi.

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, 1.035 işyerini ziyaret ederek eleman ihtiyaçlarını tespit ettiklerini söyledi. 2018 yılı Balıkesir ili İşgücü Piyasası Araştırmasını gerçekleştiren İŞKUR’un 1.035 işyerinde 1.281 açık iş tespit ettiğini, Balıkesir ilinde İmalat sektörünün açık işlerde önemli bir ağırlığının olduğunu gördüklerini ifade etti. Balcı yaptığı açıklamada Bin 281 kişilik açık işin yüzde 50,11’ine tekabül eden 642 kişilik kısmı’nın İmalat sektöründeki işverenlerden geldiğini, açık iş sayısının yoğun olduğu diğer sektörlerin ise Toptan ve Perakende Ticaret ile İnşaat sektörleri olduğunu açıkladı.

GÜÇLÜK ÇEKİLEN MESLEKLER

İl Müdürü Balcı; Araştırma kapsamındaki 20+ istihdamlı 370 işyerinde 1.543 kişinin temininde güçlük çekildiğini, eleman temininde en çok güçlük çekilen mesleklerin Gazaltı (Mıg-Mag)Kaynakçısı, Garson (Servis Elemanı), Beden İşçisi (Genel), Kesimhane İşçisi, Şoför-YükTaşıma, Zeytin Alıcısı/Meydancı, Makineci (Dikiş), Mermer İşçisi, Şoför-Yük Taşıma, Torbave Çuval Dikme Makinesi İşçisi olduğunu söyledi.

İSTİHDAM ARTIŞI BEKLİYORUZ

Balcı, Balıkesir genelinde 20+ istihdamlı işyerlerinde 2019 Nisan ayı sonuna kadar2.292 kişilik istihdam artışı beklendiğini, işverenlerin istihdamlarının % 4,2 oranında artmasını öngördüklerini, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi, Satış Elemanı (Perakende) ve Satış Danışmanı / Uzmanı mesleklerinde istihdam artışı beklenirken Paketleme İşçisi, Temizlik Görevlisi, Forklift Operatörü, Madenci (Genel) mesleklerinde istihdam azalışı beklendiğini belirtti.

ARALIK SONUNDA VERİLER PAYLAŞILACAK

İŞKUR İl Müdürü Balcı, İşgücü Piyasası Araştırma Raporu’nun Aralık ayı sonu itibariyle tamamlanarak kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Çalışma sonucunda elde edilen veriler ve bu verilerin ülkemiz istihdam kurumu olan İŞKUR’un birikim ve tecrübeleri ile yorumlanarak ortaya çıkartılacak sonuçlara getirilecek çözüm önerilerinin, bundan sonraki süreçte ülkemizin ekonomi, istihdam ve sosyal geleceğini olumlu yönde etkileyeceği inancıyla hayırlı olmasını temenni etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu