Ekonomi

EN ÖNEMLİ SORUN EĞİTİM

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki Balıkesir’in en önemli sorunlarından birinin de eğitim olduğunu belirtti.Eğitim konusunun nüfus hareketliliği de göz önüne alınarak irdelenmesi gerektiğini söyledi.

 

ELE ALINMALI STRATEJİ ÜRETİLMELİ

Basiad Başkanı Bekki yaptığı yazılı açıklamada, ‘Geçtiğimiz günlerde açıklanan 2017 LYS sonuçları; ülkemizde meslek edinme ve yeni yönelimler üzerinde büyük sinyaller verirken konu; eğitimin ilimiz açısından değerlendirilmesi ve beraberinde nüfus hareketliliğinin göz önünde bulundurularak bir bütün halde ele alınması ve belirlenecek bir strateji ile üzerine gidilmesi gerekliliğini göstermektedir.’dedi.

 

EĞİTİM GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRECEK

 

Başkan Bekki açıklamasında şunları belirtti:’   Dünya nüfusu 2016 yılı sonu itibari ile 7 Milyar 470 milyonu geride bırakmıştır. 2050 yılında 10 Milyara ulaşması Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu tarafından ön görülmektedir. Dünya nüfusunun yüzde 1.1’ini oluşturan ülkemiz nüfusu ise 79,8 milyon ile 80 milyon nüfusa dayandı. 2017 Temmuz verilerine göre Balıkesir’in nüfusu ise 1 milyon 196 bin. Bu nüfus yoğunluğunun hiç kuşku yok ki beslenme ihtiyacı kadar eğitim ihtiyacı da önemlidir. Eğitim planlaması geleceği şekillendirecektir. Balıkesir’de bugün 15 yaşın üzerinde okuma yazma bilmeyen 5106’sı erkek, 21342’si kadın olmak üzere 26 bini aşkın bir nüfus bulunmaktadır. Geçtiğimiz günlerde sona eren LYS sonuçlarına göre bir yükseköğrenim programına başvuran gençlerimiz belli mesleklere yönelirken oldukça büyük ölçüde bölüm kontenjanı lisans düzeyinde boşta kalmıştır. Bu sonuçlar eğitim konusunda nüfus gelişimine paralel bir karar vermek için bir milat niteliği taşımaktadır. Gözüken odur ki; vakit kaybetmeden ilimizin yetkililerinin, eğitim, iş dünyası ve tüm ilgili kesimlerin katılımı ile eğitim ve istihdam alanına yönelik yeni çalışmalar yapması gerekecektir. Haber Merkezi

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu