Çocukça

EN SEVDİĞİM OYUN

Yaz tatilinde arkadaşlarıyla birlikte birbirinden farklı oyunları oynayan çocuklar, en sevdikleri oyunları anlattılar.

Miniklerin oyun maceralarını dinlemeye var mısınız? Sizi alıp çocukluğunuza götürecek bir sohbet başlıyor.

Oysa ne çok oynardık ebelemeceyi, saklambacı. Geleneksel oyunları oynayarak büyümüştük. İşte o çağlardan bugüne pek çok şey değişti. Oyunlar da birbirinden farklı bir hal aldı. Teknolojinin gelişimi çocukların ilgi alanını da değiştirdi. Peki çocuklar günümüzde hangi oyunları oynuyorlar, neler yapıyorlar? Dinlemeye hazır mısınız? İşte çocukların en sevdiği ve oynadıkları oyunların detayları…

Merve: Ben kardeşim ve arkadaşlarımla birlikte oyunlar oynamayı çok seviyorum. Genelde evde oyuncak bebeklerimle oynuyorum. Arkadaşlarımla evcilik, ebelemece, taşa çıkmaca gibi oyunlar oynuyoruz. Ayrıca resim yapmayı da çok seviyorum. Birbirinden farklı resimler yaparak mutlu oluyorum. Resim yapmak beni çok mutlu ediyor. Hayalimdekileri ve beni mutlu eden olayları ve durumları resmediyorum. Resim yapmak çok güzel ve eğlenceli. Resimler, bizim hayal dünyamızı geliştirir. Teknoloji gelişiyor. Bilgisayar oyunları da çok fazla ama ben bilgisayar oynamayı pek sevmiyorum.

Nasuh: Arkadaşlarımla oyunlar oynamayı çok seviyorum. Bilgisayar oyunları çok güzel oluyor. Çiftlik oyunu filan var. Bu oyunları oynamayı seviyorum. Arkadaşlarımla maç yapmayı ve onlarla vakit geçirmeyi de seviyorum. Yaz tatili olduğu için dışarda oyunlar oynuyoruz. Ayrıca bisiklete biniyoruz. Bisiklet sürmeyi, arkadaşlarımla vakit geçirmeyi ve oyunlar oynamayı çok seviyorum. Ebelemece, yağ satarım bal satarım oyunları da çok güzel aslında.

Faruk: Ben arkadaşlarımla vakit geçirdiğim için çok mutluyum. Okullarımız tatil olduğu için genelde dışarda oyunlar oynuyoruz. Yağ satarım bal satarım, saklambaç gibi oyunları oynamayı çok seviyorum. Arkadaşlarımla beraber vakit geçirmeyi çok seviyorum. Birlikte oyunlar oynayıp eğleniyoruz. Ayrıca boş zamanlarımda çizgi film izlemeyi çok seviyorum. Oyun oynayarak arkadaşlarımla vakit geçirerek zamanım geçiyor.

Ece: Ben arkadaşlarımla oyunlar oynamayı çok seviyorum. Birbirinden güzel oyunlar oynayarak kendimizi geliştiriyoruz. Ayrıca ebelemece, yağ satarım bal satarım ve taşa çıkmaca gibi oyunlar oynuyoruz. Körebe oyununu çok seviyorum. Bilgisayarda çiftlik oyunu oynamakta çok güzel. Arkadaşlarımla ve kardeşimle vakit geçirmek çok güzel.

Ahmet: Biz arkadaşlarımla birlikte birbirinden güzel oyunlar oynuyoruz. Çok eğleniyoruz. Bütün bunların yanı sıra güzel vakit geçiriyoruz. Arkadaşlarımla birlikte vakit geçirmek onlarla oyunlar oynamak çok güzel. Ayrıca yaz tatili olduğu için evde çizgi film izlemeyi de çok seviyorum.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu