Türkiye GündemiÇocukça

EN SEVDİĞİM OYUN

Çocukların hayal dünyalarını geliştiren, eğlenceli zamanlar armağan eden ve arkadaşlarıyla kaynaştıran birbirinden çok oyun var. Plevne İlkokulu’nun minik öğrencileri de en sevdikleri oyundan bahsederken, yapmayı en çok sevdikleri aktiviteyi sıraladılar.
Plevne İlkokulu’nda birbirinden akıllı, özverili, hoşgörülü ve sosyal öğrenciler var. Kültür derslerinin yanı sıra sportif ve kültürel faaliyetlere ilgileri de olan bu minikler, özellikle satranç oynamayı çok seviyorlar. Zamanlarını nasıl değerlendirdiklerini anlatan öğrenciler, en sevdikleri oyunlardan da bahsettiler. Geleneksel çocuk oyunlarını unutmayan bu güzel çocuklarla keyifli bir söyleşiyi okumaya hazır mısınız?
Zeynep: Ben okulumu çok seviyorum. Okulumuzda birbirinden güzel aktivitelerimiz oluyor. Arkadaşlarımla vakit geçirmek de çok eğlenceli. Ben en çok resim yapmayı ve satranç oynamayı seviyorum. Satranç hem zihnimizi geliştiriyor hem de doğru hamleleri düşünmemizi sağlıyor. Ben tüm arkadaşlarıma satranç oynamalarını önerebilirim.
Mustafa: Arkadaşlarımla birlikte zaman geçirmeyi çok seviyorum. Bazen futbol oynuyoruz. Bazen de teneffüslerde birlikte sohbet ediyoruz. Zaman geçiriyoruz. Ayrıca arkadaşlarımla birlikte beden eğitimi dersinde olmayı da çok seviyorum. Ben satranç oynamaktan da çok keyif alıyorum. Rakibimi yendiğim zaman kendime daha çok güveniyorum. En sevdiğim satranç taşı at çünkü o ‘L’ şeklinde her yöne gidebiliyor.
Şehrinaz: Ben okulumu, öğretmenlerimi ve arkadaşlarımı çok seviyorum. Okulda arkadaşlarımla teneffüslerde oyunlar oynuyoruz. Güzel zaman geçiriyoruz. Ayrıca satranç da oynayarak eğlenceli vakit geçiriyoruz.
Arsen: Ben oyun oynamayı, arkadaşlarımla vakit geçirmeyi ve resim yapmayı çok seviyorum. Birbirinden güzel oyunlar oynuyoruz ama ben arkadaşlarımla en çok satranç oynamayı seviyorum. Okulda turnuvalar yapıyoruz. Oyunu kazandığım zaman ise ben çok mutlu oluyorum. Herkese bol bol satranç oynamalarını tavsiye ederim.
Ayşe Nil: Satranç oynamayı çok seviyorum. Satranç oyunu bizim zihin gelişimimizi ve doğru karar alabilme kabiliyetimizi arttırır. Ayrıca çok eğlenceli ve güzel bir oyun.
Ece: Ben 2-D sınıfındayım. 7 Yaşımdan itibaren satranç oynamaya başladım. Okulumuzda açılan satranç kursuna gittim. Satrancı çok seviyorum. Çok güzel bir akıl oyunu. Tüm arkadaşlarıma da bol bol satranç oynamalarını tavsiye ederim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu