GündemEkonomi

ENGELLİ İSTİHDAMINDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

İstihdam politikaları ile iş sağlığı ve güvenliği sorunları ele alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından, engelli çalışanları etkileyen iş sağlığı ve güvenliği sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla, “Engelli İstihdamında İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu” düzenlendi.

Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen sempozyumda, engelli istihdam politikaları ile iş sağlığı ve güvenliği sorunları tüm detayları ile ele alındı. 10-16 Mayıs tarihleri arasında ele alınan engelliler ve iş sağlığı konusunda sorunlarda masaya yatırıldı. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Tüm gün süren sempozyum kapsamında düzenlenen oturumlarda, engelli istihdam politikaları, engelli istihdamında iş sağlığı ve güvenliğine (İSG) sendikal bakış açısı, sektör görüşleri, İSG mevzuatı ve uygulamalarının yanı sıra, zihinsel, ruhsal, ortopedik, işitme ve görme engelli çalışanlarda İSG sorunları masaya yatırıldı.

4 AYDA 5 BİNE YAKIN ENGELLİ BİREY İŞE YERLEŞTİRİLDİ

Bugün 50 veya daha fazla işçi çalıştıran özel sektör işyerlerinin yüzde 3, kamu işyerlerinin ise yüzde 4 kontenjanla engelli bireyleri çalıştırma zorunluluğu bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu tarafından 2018 yılı Ocak-Nisan döneminde 4 bin 876 engelli birey işe yerleştirildi. Bugün itibariyle ise yaklaşık 55 bin engelli memur kamuda çalışırken, 95 bin 149 engelli birey de özel sektör tarafından istihdam ediliyor.

2023 vizyonu ile hazırlanan ve 2017-2019 yıllarını kapsayan “Ulusal İstihdam Stratejisi Eylem Planı”nda yer alan politikalar ile bu rakamların daha da yukarılara çıkması hedefleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu