GündemEğitimSiyaset

ENSAR AYTEKİN: “ZİYA SELÇUK BİNLERCE ÖĞRENCİ VE VELİYİ KANDIRIYOR”

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin’in LGS sınavı ve yerleştirme skandalına dair yazılı soru önergesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandı.

Verdiği yanıtta sınav sonucu okul yerleştirmelerinde bir hata olmadığı belirten Milli Eğitim Bakanı “her öğrenci başarı kriterine göre yerleşmesi gereken okullara yerleşmiştir” dedi. Konuya ilişkin açıklama yapan Aytekin şunları kaydetti:

Yine Yerli ve Milli Yalanına Sığındılar!

LGS sınavından sonra verdiğimiz önerge ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a LGS puanı yüksek olmasına rağmen istediği okullara yerleşemeyen öğrencileri, sınav için Bakanlık tarafından dağıtılan kitapçık ile LGS sorularının format olarak neden ayrı olduğunu ve Bakanlık bürokratlarından bazılarının sınavdan hemen sonra niçin görevden alındıklarını sorduk. Ancak Bakan Selçuk sorularımıza yanıt vermek yerine olayın üstünü örterek “yerli ve milli projelerini” anlatmayı tercih etmiştir. Bununla da kalmayarak yanıtında “öğrenciler tercihleri doğrultusunda yerleştirilmiş olup tercih edip de yerleşemeyen herhangi bir öğrenci bulunmamaktadır” diyerek binlerce öğrenci ve veliyi kandırmaktadır. Ancak gerçek ise bu iddianın tam tersini defalarca göstermiştir. 700 bin öğrencinin kaderi ile oynayan Bakanlık bir özrü bile gençlerimize çok görmüş, gerçeği saptırmıştır. Okullara yerleştirme sürecinde “öğrenciler istemedikleri okullarda okumaya mahkûm bırakılacak” uyarımızın dikkate alınmadığı gelen yanıtla bir kez daha tescillenmiştir.

Bürokratlar Değil, Bakan İstifa Etsin!

Göreve gelir gelmez cemaat ve tarikatların okullarda önünü açan protokollere imza atan Selçuk, eğitim sisteminin öneminden bir haberdir. Vatandaşımızın gözünün içine baka baka yalanları sıralayan Ziya Selçuk bu makama yakışmamaktadır. Bu haksızlığı yaratan ve öğrencileri istemediği okullara mahkûm eden zihniyet; faturayı öğrencilere kesmek istemektedir. Ancak bir kez daha anlaşılmıştır ki bu tablonun sorumlusu oturduğu koltukların önemini kavranmaktan ve gençlerin geleceğini hiçe sayan anlayışın ta kendisidir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu