Balıkesir Merhaba Blog YazılarıEğitimYaşam

Erasmus Düşünenler Buraya!

Erasmus yapmayı düşünenler buraya! Sizin için her erasmus öğrencisinin telefonunda olması gereken 5 uygulamayı derledik! İşte tüm detaylar...

Erasmus Düşünenler Buraya!

Ülkemizden binlerce öğrenci Erasmus programına katılarak lisans öğreniminin bir ya da iki dönemini yurt dışında geçiriyor. Bu eğlenceli ve öğretici Erasmus döneminde, ortama uyum sağlamak, bulunduğunuz ülkede veya komşu ülkelerde seyahat ederken size yardımcı olacak birçok uygulama bulunuyor.

İşte, her Erasmus öğrencisinin telefonunda olması gereken 10 uygulama:

Flixbus

Otobüs seyahat hizmeti veren bir Alman seyahat şirketidir.

Flixbus otobüs ağı Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nde hizmet vermektedir. Tüm Avrupa’yı Flixbus sayesinde keşfedebilirsiniz. Fiyatlar, gideceğiniz ülkeye göre değişir. Otobüsler konforludur ve dakiktir. Uçağa binmek istemiyorsanız, Flixbus tam size göre.

Erasmus Düşünenler Buraya!

Omio

Almanya merkezli çevrimiçi seyahat karşılaştırma ve satın alma sitesidir.

Omio’nun en iyi avantajlarından biri, uygulama içerisindeki otobüs, tren, uçak şirketlerinin fazlalığıdır. Örneğin; Flixbus sayesinde birçok ülkeyi, şehirleri gezebiliyoruz.

Ancak Flixbus fiyatları yüksekse, Omio sayesinde gideceğimiz ülkedeki yerel şirketlerin fiyatlarını da görebiliriz.

Erasmus Düşünenler Buraya!

Wise

Para çekme, gönderme, döviz alma – satma gibi tüm işlemlerinizi kolaylıkla yapabileceğiniz bir uygulamadır.

Erasmus yaparken en çok kullandığım uygulamalardan biriydi. Kullanımı oldukça kolaydır. Kendinize bir hesap açıyorsunuz, hesabı açarken de sizden teyit etmek için belgeler isteniyor.

Daha sonra uygun fiyatla paranızı istediğiniz para birimine dönüştürebiliyorsunuz. Pos cihazı olan her yerde geçerlidir. Ayrıca kendinize kart da sipariş edebiliyorsunuz. Yurdunuza veya evinize yerleştiğinizde bu kartı sipariş edebilirsiniz. Ancak kart Türkiye’de aktif değil.

Erasmus Düşünenler Buraya!

Booking.com

Kendi seyahatlerimde çokça kullandığım konaklama uygulamalarından en iyisidir. Kolayca rezervasyon oluşturup iptal edebiliyorsunuz. Uygun fiyatlı hostelleri veya otelleri filtreleyerek görebilirsiniz.

İsterseniz hostelinize veya otelinize vardığınızda veya uygulama üzerinden önceden ödeme yapabilirsiniz. Konaklama yaptıkça indirim kuponlarına sahip olabilirsiniz.

Erasmus Düşünenler Buraya!

ISIC

Erasmus döneminde indirimlerle karşılaşmak istiyorsanız, üye olmanız gereken bir uygulamadır. Uluslararası geçerliliği olan bir öğrenci kartıdır.

Belirtilen ücreti ödedikten sonra kartınızı şubelerde alabilirsiniz veya uygulama üzerinden kullanabilirsiniz. Seyahat edeceğiniz ülkelerin müzelerindeki indirimlerden yararlanabilirsiniz.

Erasmus Düşünenler Buraya!
Haber Merkezi
Ayrıca ilgili konu dikkatinizi çekebilir: “5 Faydalı Online Eğitim Programları!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu