GündemSiyasetTürkiye Gündemi

ERDOĞAN: “BU OYUNU ÇOKTAN ÇÖZDÜK”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Esed rejimine yönelik operasyona ilişkin, “Yapılan operasyonu doğru buluyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Esed rejimine yönelik operasyona ilişkin, “Yapılan operasyonu doğru buluyoruz Suriye’de yapılan iş, önce rejimin zulmüne sessiz kalmak, ardından bir terör örgütünün el altından destekleyip sahaya sürülmesi, sonra da başka bir terör örgütüyle asıl projeyi hayata geçirmektir. Çeşitli kaynaklardan derlenen habere göre, Bunları kimse görmezden gelemez ama biz bunları hep konuştuk, hep söyledik. Biz bu oyunu çoktan çözdük. Biz eğer hedef DEAŞ’sa biz DEAŞ’la zaten savaşıyoruz ya. Biz DEAŞ’a karşı mücadelemizi verdik. Nerede? Fırat Kalkanı Harekatı’nda 3 bin DEAŞ’lıyı biz oralardan etkisiz hale getirerek attık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esed rejimine yönelik operasyona ilişkin, “Yapılan operasyonu doğru buluyoruz.” dedi.

Erdoğan, “Suriye’de etkinlik yürüten unsurlar içinde kontrolü altındaki bölgeleri yeniden yaşanabilir kılan tek güç Türkiye’dir.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esed rejimine yönelik operasyona ilişkin Macron ile görüşeceğini söyledi.

Erdoğan “Arkadaşlarım Sayın Putin’le de irtibat halindeler, Onunla da Amerika’yla da ayrıca bugün yarın görüşmelerimizi yapacağız.” Buradan şimdi tüm dünyaya bir çağrıda bulunuyorum”dedi.
Erdoğan“Gelin, kimyasalıyla, konvansiyoneliyle kitle imha silahlarının her çeşidinin ve mevcut silahların geleceğini masaya yatıralım. Gelin, Suriye’de yaşanan son krizi yeni nükleer ve konvansiyonel silahlanma projelerine dev kaynaklar aktarmanın değil bu imkanları tüm insanlığın hayrına kullanmanın vesilesi haline getirelim”ifadesinde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu