GündemDünyadan HaberlerEğitimÖzel Haberler

ERKEKLER ZEYBEK KIZLAR BENGİ’YLE BÜYÜLEDİ

Balıkesir Okul Sporları “Okullararası Halk Oyunları Yarışması İl Finali” 11 ekibin mücadelesiyle tamamlandı. 6 ayrı kategoride birincilerin belirlendiği yarışmada, birincilere kupaları İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu tarafından verildi.

Minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde düzenlenen “Okullararası Halk Oyunları Yarışması İl Finali” Kurtdereli Spor Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Açılış seremonisinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu yaptığı konuşmada, “Kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan halk oyunlarını geleceğe taşıyan ve sergiledikleri üstün performans ile izlediğimiz tüm öğrencilerimize başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. Öğrencileri halk oyunlarına teşvik etmenin önemine değinen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ise “Halk oyunları bizim kültürümüzün önemli bir değeri. Öğrencilerimizin de halk oyunlarına olan bu ilgisi bizi çok mutlu ediyor. Bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Bu nedenle yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Dsc0640

Dsc0647 Dsc0650

 

İLÇELERDEN DE KATILIM YÜKSEKTİ

Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmasında Minikler Geleneksel (Düzenlemesiz) Dal kategorisinde Ahmet Tulun Himam İlkokulu ve Atatürk İlkokulu yarıştı. Yıldızlar Geleneksel (Düzenlemesiz) Dal kategorisinde ise Özel İz Koleji Selma Caner Ortaokulu , Gençler Geleneksel (Düzenlemesiz) Dal kategorisinde 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi yarıştı. Minikler Geleneksel (Düzenlemeli) Dalda Ercan Kıvrak İlkokulu, Ayvalık Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu, Şehit Mustafa Güvenç Aldemir İlkokulu yarıştı. Yıldızlar Geleneksel (Düzenlemeli) Dalda General Kemal Balıkesir Ortaokulu  ve Yarış Ortaokulu vardı. Gençler Geleneksel (Düzenlemeli) Dal kategorisinde ise Balıkesir Lisesi ve Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi kazanmak için ter döktüler.

 

Dsc0579 Dsc0604 Dsc0630

KAZANANLAR BELLİ OLDU

Okullararası Halk Oyunları Yarışması İl Finali’nde Gençler Geleneksel (Düzenlemeli) Dal kategorisinde Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi birinci olurken Yıldızlar Geleneksel (Düzenlemeli) Dal’da Yarış Ortaokulu ekibi kazandı.  Minikler Geleneksel (Düzenlemeli) Dal’da Kıvanç Sarlıcalı İlkokulu halk oyunları ekibi birinciliği göğüslerken, Gençler Geleneksel (Düzenlemesiz) Dalda 15 Temmuz Şehiter Anadolu Lisesi birinci oldu. Yıldızlar Geleneksel (Düzenlemesiz) Dal kategorisinde Özel İz Koleji Selma Caner Ortaokulu birinci olurken Minikler Geleneksel (Düzenlemesiz) Dal kategorisinde Atatürk İlkokulu birinci olurken, Ahmet Tulun Himam İlkokulu ikinci oldu.

Kazanan okullara ödülleri Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir Gençlik ve İl Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu, CHP Altıeylül Belediye Başkan Adayı Esin Balıbek tarafından takdim edildi. Yarışma toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

 

Dsc0653 E1550048889709

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu