GündemKöşe Yazıları

ERKEN YAŞTA PİYANO EĞİTİMİNİN FAYDALARI

Müzik akıllı çocuklar yetiştirir. Erken yaşta alınan piyano eğitimi genel olarak beynin iki lobunu birden çalıştırmaktadır. Bunun sebebi piyano eğitiminde sol ve fa olmak üzere iki farklı anahtar ile çocuğun eğitim almasıdır.

Piyano eğitimi, içinde hem sanatı hem de matematiği içeren bir kişisel gelişim eğitimi olarak da algılanmalıdır.Piyano çalmak sayesinde gelişen el-göz koordinasyonu;çocuklarımıza yazı yazmada kolay öğrenme, güzel el yazısı yazma yeteneği sağlar.Aynı zamanda çabuk odaklanmayı öğrenen çocuklarımız okuduğu notaları doğru olarak çalar ve doğru tempoyu bularak dikkatlerini arttırırlar.Piyano eğitimi alan çocuklarımızın okulda Fen, Matematik ve Mühendislikle ilgili konulardaki başarısının arttığı bilimsel bir gerçektir.

Piyano çalmayı öğrenen her çocuk konser piyanisti olmayabilir, ancak sanata bakış açısı gelişir ve donanımlı bir vizyona sahip olur.Bütün enstrümanlar gibi, piyano çalmak kişinin özgüvenini arttırır. Piyano, enstrüman çalmayı öğrenmek için doğru bir başlangıçtır. Küçük ilerlemelerle çocuklarımızın motivasyonu artar, özgüven kazanmış olurlar.Piyano çalan çocuklarımızın hafızaları gelişir; kolay unutmazlar.Tüm bu kazanımları dikkate ealdığınızda çocuğunuza erken yaşta aldıracağınız piyano eğitimi onun kişisel gelişimine katkı sağlayacaktır.Çocuğunuzu 4 yaştan itibaren gönül rahatlığı ile gönderebileceğiniz bu eğitim ile aslında onların geleceklerine çok büyük bir yatırım yapacaksınız.Değerli aileler çocuklarınıza piyano dersi aldırarak, kendilerine en güzel hediyeyi vermiş olacaksınız.

 

********************

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.
İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu